'Koyunlar' Operasyonunda 19 Kisi Tutuklandi

Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yapilan "Koyunlar" operasyonunda gözaltina alinan 35 kisiden 19’u tutuklandi.

'Koyunlar' Operasyonunda 19 Kisi Tutuklandi
Diyarbakir Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce isadami kimligine bürünerek suç isleme amaciyla silahli örgüt kurma, üye olmak, örgüte yardim etme, kasten öldürme, kasten öldürmeye tesebbüs, nitelikli yagma, tefecilik, kasten yaralama, tehdit, 6136 SKM suçlarini isleyen "Koyunlar" isimli silahli suç örgütüne yapilan operasyonda 35 kisi gözaltina alinmisti. 19 kisi tutuklanirken 13‘ü ise adli kontrol karari alindi.

Yaklasik bir ay önce Kayapinar ilçesinde halkin yogun olarak bulundugu bir cadde üzerindeki kahvehane saldirisinda 1 kisiyi öldürdükleri, kiymetli arazi satislari için arazi sahiplerini silahla tehdit edip baski yaptiklari, ayrica haksiz kazanç elde etmek üzere magdurlarin Ankara’da sahibi olduklari otele yönelik silahli saldiri düzenledikleri, degerli arsalarla ilgili yapilan ihalelere fesat karistirarak ihaleyi alanlari tehdit ederek darp ettikleri, kamu kurumlarinda yapilan islerde kamu görevlilerine nüfuz ederek usulsüz islemlerin gerçeklesmesi için rüsvet verdiklerinin KOM birimlerince tespit edildigi ögrenildi.

Sözde suç örgüt lideri C.K., polis helikopteri tarafindan tespit edilerek tarlada yakalandi. Örgütün yöneticilerinden bir digeri ise operasyon sirasinda evde halinin içinde sarili halde bulundu. 35 süphelinin yakalandigi operasyonda 29 ruhsatsiz tabanca, 7 tüfek, bin 86 fisek, çok sayida çek, senet ve tapu ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA