Berlin'de Bayram Namazi Kilindi

Almanya’da bulunan yaklasik 2 bin 800 cami ve mescitte bayram namazi dolayisiyla yogunluk yasanirken, baskent Berlin’de de bayram namazi kilindi.

Almanya’nin baskenti Berlin’de Ramazan Bayrami vesilesiyle bayram namazi kilindi. Bayramin ilk günü haftanin ilk is gününe denk gelmesine ragmen, Almanya’da camiler bayram namazi için doldu tasti. Ülkede 900‘ü Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne (DITIB) bagli yaklasik 2 bin 800 cami ve mescitte namaz kilindi. Berlin‘deki Müslümanlarin tercih ettigi camilerden biri de merkezde yer alan Mevlana Camisi oldu. Özellikle Covid-19 salgin tehdidinin azalmasiyla Berlin’de de Müslümanlar camilere akin etti. Sabahin erken saatlerinde dolan caminin avlusuna, bayram namazi için hali ve kilimler serildi. Geçen sene salgin nedeniyle 2 seansta sirayla kilinan bayram namazlarinda bu yil saflar siklastirildi ve namazlar omuz omuza kilindi.

Acilara ortak olunmasi istendi

Türkçe, Arapça ve Almanca okunan vaazda, aileyle birlikte komsularin da bayram nesesine ortak edilmesi belirtildi. Komsulardan bayramlarda güleryüzün ve ikramin esirgenmemesi gerektiginin vurgulandigi vaazda, savas, siddet ve kitlik gibi nedenlerden dolayi mültecilere yardim edilmesi ile acilarina ortak olunmasi istendi.

Okunan duanin ardindan cemaat birbiriyle bayramlasti.
Kaynak: İHA