Bakan Soylu, 2100 Rakimli Üstte Askerlerin Bayramini Kutladi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ramazan Bayrami’nin ilk gününde ziyaret ettigi Iran sinirindaki 2100 rakimli Zirvin Tepe Üs Bölgesi’nde jandarma ile bayramlasarak, askerleri aileleriyle telefonda görüstürdü.

Bakan Soylu, 2100 Rakimli Üstte Askerlerin Bayramini Kutladi
Bakan Soylu, Ramazan Bayrami namazinin ardindan Iran sinirindaki 2100 rakimli Zirvin Tepe Üs Bölgesi’nde askerlerle kahvaltida bir araya geldi. Askerlerin bayramini kutlayan Bakan Soylu, bazi askerlerin ailelerini telefonla aradi. Üstegmen Ahmet Öztürk’ün esi Özge Öztürk ile telefonda görüsen Bakan Soylu, "Allah bir ömür boyu mutlu etsin. Sizi çok seviyor. Esiniz, sinir boylarimizda kahramanca bir mücadelenin içerisinde. Milletçe minnettariz" derken, Özge Öztürk de Bakan Soylu’ya tesekkür ederek, "Allah hepsinden razi olsun’’ dedi.

Daha sonra Astsubay Çavus Hüseyin El’in annesi Cennet El’i arayan Soylu, Ramazan Bayrami’ni kutladi. "Aynen ismin gibi cennet annesin. Sana tesekkür ediyoruz. Bu memlekete bir evlat yetistirmissin" diyen Soylu, Hüseyin El ile üs bölgesinde beraber oldugunu dile getirdi. Anne Cennet El ise Bakan Soylu’ya tesekkür etti.

Uzman Çavus Selman Ak, babasinin Türkçe bilmedigini, Kürtçe bildigini belirtti.

Bakan Soylu da telefonla aradigi Izzet Ak ile oglu Selman Ak’in Kürtçe konusmalari tercüme etmesiyle iletisim kurdu.

Üs bölgesi çevresinde bulunan nöbet kulübelerini de ziyaret eden Bakan Soylu, buradaki askerlerin ailelerinin telefonda bayramini kutladi.
Kaynak: İHA