2 Yil Aradan Sonra Geleneksel Köyde Bayramlasma Gelenegi Yeniden Basladi

Van’in merkez Ipekyolu ilçesine bagli Dibekli Mahallesinde 2 yil aradan sonra geleneksel köyde bayramlasma gelenegi yeniden basladi, mahalle sakinleri ev ev dolasarak komsularinin bayramini kutladi.

2 Yil Aradan Sonra Geleneksel Köyde Bayramlasma Gelenegi Yeniden Basladi
Covid-19 nedeniyle 2 yil aradan sonra sosyal mesafesiz kutlanan Ramazan Bayrami mesaisi mahallerde sabahin erken saatlerinde basladi.

Van’in merkez Ipekyolu ilçesine bagli 50 kilometre uzaklikta bulunan Dibekli Mahallesinde mahalle sakinleri, sabahin erken saatlerinden itibaren bayram namazi için camiyi doldurdu. Namazdan sonra muhtarin evinde bir araya gelen mahalle sakinleri kahvalti yaptiktan sonra kalabalik halinde gelenek haline gelen bayramlasma için kapi kapi dolasti. Kalabalik vatandas grubuna çocuklar da eslik etti. Her eve giden kalabalik grup, tepsilere doldurulan sekerleri alarak bayramlasti. Çocuklar ise ellerinde posetleri ile tepsilerden avuç dolusu seker almasi renkli görüntülere sahne oldu.

Sehir merkezinden bayram için mahalleye geldigini belirten Fevzi Oral isimli vatandas, “Ben Van’da ikamet ediyorum bayram için geldim. Pandemiden sonra bizim bayram güzel geçiyor. 2 seneydi bayram yoktu. Bu yil herkes eve eve gezdi bayramlasti” dedi.

Mahalle halki hep beraber ev eve dolasarak gelenegi sürdürdügünü ifade eden köy imam Arafat Abukan, “Pandemiden sonra 2 senenin ardindan çok güzel bir bayram geçirdik. Köy halki olarak hep beraber gezip bayramlastik. Allah herkesten razi olsun. Herkesin bayramini kutluyorum” seklinde konustu.

Çocuklardan Helin Elçi ise Bayramda tekrar seker topladigi için çok mutlu oldugunu söyleyerek, ”Çocuklar çok neseli, Bugün herkesin bayrami kutlu olsun. Çocuklar çok mutlu bu bayram bizim bayramimiz” diye konustu.

Kaynak: İHA