Bakan Kirisci, Azerbaycan Türkiye Isadamlari Birligi Genel Kurul Toplantisi'na Katildi

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Azerbaycan’daki temaslari dahilinde Azerbaycan Türkiye Isadamlari Birligi (ATIB) Genel Kurul Toplantisi’na katildi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’ye gelen Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, temaslarina devam ediyor. Bakan Kirisci, Azerbaycan Türkiye Isadamlari Birligi (ATIB) Genel Kurul Toplantisi’na katildi.

Toplantida ayrica, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardimcisi Sahib Memmedov, Türk kurum ve kuruluslarin temsilcileri ve ATIB üyesi is adamlari yer aldi.

Toplantida yaptigi konusmada, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çeken Bakan Kirisci, “Kadim kültürümüze bir degim var. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bu iki elin, tek millet, iki devlet olan Türkiye-Azerbaycan arasinda olmus olmasini bu güçlerin birlestirilmesi konusunu çok önemsedigimi belirtmek istiyorum. ATIB, 82 üyesi ile bu örnek davranisi, örnek durusunu sergileyen, bizim de dikkatle takip ettigimiz ve her dahilde katki saglamaktan büyük bir mutluluk duydugumuz ve duyacagimiz bu yapi gerçekten önemli. Gerek Azerbaycan’imizda gerekse Türkiye’mizde egitim görüp, bir meslek mensubu olan ve olacak olan kardeslerimizin mutlaka ve mutlaka buna dahil edilmesinde yarar vardir” dedi.

Yarin Karabag’i ziyaret edecegini belirten Kirisci, “Karabag ziyaretimizde Tarim ve Orman Bakanligi olarak sahip oldugumuz bir takim kabiliyetlerimizi, bir takim meziyetlerimizi dost ve kardes ülke Azerbaycan’imizla aramizda daha önceden imzalanmis ve imzalanma asamasina gelmis isbirligi anlasmalari çerçevesinde bunlari paylasacagiz” ifadelerini kullandi.

Toplantida yapilan oylama ile ATIB’in yeni yönetim kurulu üyeleri seçilirken, seçime tek aday olarak giren Türk isadami Cemal Yangin, yeniden ATIB’in Baskani oldu.

Öte yandan Bakan Kirisci, Bakü temaslari kapsaminda bir alisveris merkezinde bir Türk restoran zincirinin açilisina da katildi.

Kaynak: İHA