ABD Ve Rusya Genelkurmay Baskanlari Telefonda Görüstü

ABD Genelkurmay Baskanligi Sözcüsü Albay Dave Butler, ABD Genelkurmay Baskani Mark Milley’in Rusya Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov ile telefonda görüstügünü açikladi. Milley ve Gerasimov arasinda telefon görüsmesi, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarindan bu yana ilk görüsme olarak kayitlara geçti.

ABD Ve Rusya Genelkurmay Baskanlari Telefonda Görüstü
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilar devam ederken, ABD-Rusya arasinda üst düzey bir görüsme daha gerçeklesti. ABD Genelkurmay Baskanligi Sözcüsü Albay Dave Butler yaptigi açiklamada, ABD Genelkurmay Baskani Mark Milley’in Rusya Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov ile telefonda görüstügünü açikladi.

Butler, "Askeri liderler, güvenlikle ilgili birkaç endise verici konuyu tartistilar ve iletisim hatlarini açik tutma konusunda anlastilar" dedi.

Milley ve Gerasimov arasinda telefon görüsmesi, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarindan bu yana ilk görüsme olarak kayitlara geçti.

Iki ülkenin Savunma Bakanlari 13 Mayis’ta telefonda görüsmüstü

ABD Savunma Bakani LIoyd Austin ile Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu Rusya’nin 24 Subat’ta Ukrayna’ya baslattigi saldirilarin ardindan ilk kez 13 Mayis’ta telefonda görüsmüstü. Yaklasik 1 saat süren görüsmede, Austin’in Soygu’ya Ukrayna’da "acil ateskes" çagrisinda bulundugu ifade edilmisti. Austin ve Soygu, 13 Mayis’taki görüsmeden önce en son 18 Subat’ta görüsmüstü.
Kaynak: İHA