Yücel Yilmaz Açiklamasi 'Biz En Çok Gençlerin Belediyesiyiz'

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda açilacak Dijital Gençlik Merkezi’ni basin mensuplarina tanitti.

Yücel Yilmaz Açiklamasi 'Biz En Çok Gençlerin Belediyesiyiz'
Büyüksehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasinda yer alan Çamlik Alani’nda yapimi tamamlanan Dijital Gençlik Merkezi’nde gençlere yönelik birbirinden teknolojik sistemler yer aliyor.

2 bin metrekarelik kapali alana sahip Dijital Gençlik Merkezi’nde 600 mbps hizinda ücretsiz wi-fi internet agi, 65 oyun bilgisayari, 15 playstation, 10 artirilmis gerçeklik gözlügü, youtube ve grafik odalarinin yani sira 150 kisilik e-arena salonunun yani sira egitim ve bilisimi dogru kullanma seminer odalari bulunuyor.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda hizmete girecek olan Dijital Gençlik Merkezi’nin tüm gençlere açik oldugunu söyledi.

Büyüksehir Belediyesini “Biz en çok gençlerin belediyesiyiz” olarak tanimlayan Yücel Yilmaz, il genelinde bu tür merkezleri artiracaklarini dile getirdi.

“Biz en çok gençlerin belediyesiyiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz düzenlenen tanitim toplantisinda sunlari söyledi:

“Biz Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak diyoruz ki; ’Biz en çok gençlerin belediyesiyiz.’ Çünkü sürdürülebilirligi yakalamak istiyoruz. Gençlerin begenisini kazanirsak, onlarin ihtiyaçlarini karsilarsak ve gençler bu sehirde yasamayi tercih etme noktasina gelirlerse bu sehir her yönüyle güçlenir. Genç demek, her sey demektir. Bu felsefeyle gençlerimize yatirim yapiyoruz. Bu yatirimlarin fiziksel olan ve zihinsel olan kisimlarinin yani sira rekabetçi olan tarafi var. Rekabetçiden kastim; rekabetin olmasi için bir taraf olmasi gerekiyor. Biz diyoruz ki Balikesirliler; yani hemsehri duygusunu gelistirelim istiyoruz. Spor birlestirici, rekabeti de aslinda anlamlandirici bir seydir. Bu baglamda e-spor da farkli bir noktaya geldi. Çünkü artik insanlar sadece fiziksel olarak degil, dijital ortamda da rekabete giriyorlar. Bu da kendi içinde çok ciddi ekonomik sektöre de dönüstü. Bunlara duyarsiz kalmak olmaz. Neon bizim gençlik merkezimiz. Daha dogrusu arastirma-gelistirme merkezimiz. Bir sekilde yine gençlere hizmet veriyor, orada da yazilimla ilgili çalismalar yapiyoruz. 19 Mayis münasebetiyle bir yildir yaptigimiz bütün çalismalari kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi Dijital Gençlik Merkezimiz."

“Dijital Gençlik Merkezleri yayginlastirilacak”

Baskan Yilmaz, sözlerini söyle sürdürdü: "Dijital Gençlik Merkezi aslinda Balikesir’e fersah fersah yayilacak. Edremit’te yine bir gençlik merkezi açilisi yapiyoruz. Çocuklar benden skate park istemislerdi bundan iki tane yaptik. Avlu’daki tamamen bitti, simdi Ali Hikmet Pasa Spor Tesislerinde de ayri yerler yapiyoruz. Fark ediliyorsa bunlar çok ciddi maliyetli yerler. Içinde bulundugumuz Dijital Gençlik Merkezi büyük bir binayi yapacak kadar bilgisayar, yani teknoloji var. Ama bunlari bütün ile de yayacagiz. 19 Mayis Atatürk’ün bize gerçekten önemseyin diye gençlik bayrami olarak ilan ettigi bir tarihtir. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak ilan edilmis. Benim en güzel anilarim 19 Mayis’ta olmustur. Çünkü bizi stadyumda toplarlardi çesitli gösteriler yapardik. Ama artik o isler yapilmiyor. Bu nedenle biz sehir olarak bu tür kutlamalari nasil yapariz diye düsündük. Yani 23 Nisanlari, 19 Mayislari nasil hareketli geçiririz dedik. Bunu da çaga ve zamana uyariz düsüncesi olustu. Askeri kortej yürüyüsü, bir kutlama veya bir gösteriydi ama biz baska bir seyler yapalim istedik. Turnuvalar yapalim, yarismalar yapalim dedik. Bilindigi gibi 23 Nisan’da Avlu’daydik. 23 Nisan’da katilimi oldukça yüksek bir çocuk festivaline dönüstü. Öyle ki bunun bir hafta öncesi ve sonrasini da kutladik. Yani çocuklar orada eglendiler, seneye daha da güzelini yapacagiz. Çünkü ögrendikçe insanlar geliyor."

“Türkiye’nin gözbebegi olacak”

Çamlik’ta yapilanlarin kütüphanesiyle, gençlik merkeziyle, mesleki kurslariyla, uluslararasi gençlik merkeziyle Türkiye’nin gözbebegi olacagini ifade eden Baskan Yilmaz, "Uluslararasi örnek alinacak bir yer olacak sekilde hazirladik. Çünkü buradaki kurdugumuz teknoloji Amerika’da da, Isviçre’de de, Japonya’da da ne varsa bizde o var. Yani dünyanin hiçbir ülkesinden sürüm alti baslamiyoruz. Hatta yukarida basliyoruz. Burada yetisecek gençler dünya arenasinda, dünya meydaninda bu sanal alemde gerçekçi bir rekabetin içerisine uzman egiticilerle girecekler. 19 Mayis simdiden kutlu olsun. Bununla ilgili seri bir festivalimiz var. Arkadaslar ne istiyorlar diye sosyal medyada anket yaptilar. Burada konser vermeye gelecek olan sanatçilari biz kafamiza göre belirlemedik, gençlerin isteklerine göre belirledik. Yani gençler Sefo ve Reynmen’i istedi biz getiriyoruz. Gençlik merkezlerimizi arka arkaya açacagiz. Hasan Basri Çantay Gençlik Merkezi bitti. Orasi Altieylül ilçemize hizmet edecek. Ayrica Avlu’daki Çocuk Köyü’nün yanindaki yeri yine böyle merkeze, çocuk köyünü de plastiklerden arindirilmis, gençlerin fiziksel olarak hareket edecekleri yere dönüstürüyoruz. Sehrimiz ve gençlerimiz çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA