'Yesil Vatan Tiri', Ormani Ögrencilerin Ayagina Getirdi

Orman Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan ‘Yesil Vatan Tiri’, İçel’in Erdemli ilçesinde çocuklarin ayagina ormani getirdi.

'Yesil Vatan Tiri', Ormani Ögrencilerin Ayagina Getirdi
Orman Genel Müdürlügü tarafindan geçtigimiz yil birçok ilde yasanan orman yanginlarinin ardindan bilinçlendirme amaçli ‘Yesil Vatan Tiri’ bu sene Türkiye turuna çikti. Tur çerçevesinde İçel Erdemli’ye gelerek Dr. Devlet Bahçeli Meydani’na tirla tasinan malzemeler ve ekiplerin kurdugu alan ile çocuklara orman sevgisi asilandi.

Özellikle ilk ve ortaokul ögrencilerinin katiliminin yogun olarak saglandigi etkinlikte çocuklar, ormanda yetisen agaçlari ögrenirken orman zararlisi böcekler ve yanginda personellerin giydigi kiyafetleri de inceledi. Ayrica kurulan geçici bahçede de ögrenciler fidan dikmeyi ögrendi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Erdemli Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, "Orman Genel Müdürlügümüzün gönderdigi ‘Yesil Vatan Tiri’ ilk ve orta ögretimdeki ögrencilerimize orman sevgisini asilamak, faaliyetleri aktarmak için Türkiye’yi dolasiyor. Tirimizla ormani buraya getirdik. Bizim fidanlarimiz çocuklarimizi doga sevgisini kazanmasi ve nefes olmalari için bilgilendiriyoruz. Ormanda yetisen bütün bitki türlerinin özelliklerini anlatacagiz. Fidan nasil dikilir, ormana zararli böceklerle ilgili ne yapiyoruz. 5 D sinemada ormancilik faaliyetleri aktarmaya çalisiyoruz” dedi.

Ormanlari olusturan agaçlari ögrendiklerini belirten ögrenciler ise çok güzel bir etkinlige katildiklarini belirterek, herkesin dogaya sahip çikip korumasini istedi.
Kaynak: İHA