'Van Insaat, Yapi, Dekorasyon Ve Emlak Fuari' Için Hazirliklar Tamamlandi

Van’da Ipekyolu Expo Fuar A.S. tarafindan organize edilen ve Ortadogu’da sektörün en önemli bulusma noktalarindan biri olmasi hedeflenen ‘Van Insaat, Yapi, Dekorasyon ve Emlak Fuari’ için hazirliklar tamamlandi.

'Van Insaat, Yapi, Dekorasyon Ve Emlak Fuari' Için Hazirliklar Tamamlandi
19-22 Mayis tarihleri arasinda Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Van Insaat, Yapi, Dekorasyon ve Emlak Fuari’ için hazirliklar tamamlandi. Fuarla ilgili Ipekyolu Expo Fuar A.S. yönetiminden yapilan açiklamada, “Ortadogu’nun ülkemize açilan kapisi konumundaki ilimizin komsu ülkelere yakin olmasi ve özellikle Iran, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlere kara, hava ve demiryolu baglantisi, ticari anlamda ilimizi cazip bir pazar haline getirmistir. Bunun yaninda bulundugu cografik konum itibariyla hizla gelismekte olan Van; ayrica insaat, yapi ve gayrimenkul sektörünün de parlayan yildizi haline gelmistir. Bu nedenle insaat ve yapi sektörünün beraberinde 67 sektörü de etkilemesi ve lokomotif görevi görmesi nedeniyle fuar, tüm paydaslarca desteklenmektedir. Gerek katilimcilarimizi ve gerekse profesyonel ziyaretçilerimizi bölgemizin ve ülkemizin insaat potansiyeli ile firsatlari hakkinda bilgilendirmek, dikkatleri bölgenin bakir insaat ve gayrimenkul potansiyeline çekmek, bu alanlardaki emlak sektörünün avantajlarini tanitarak, firmalarimizin karliligi ve reelde cirolarini arttirmalari amaçlanmaktadir” denildi.

Fuarla birlikte Van YYÜ Mimarlik Fakültesi, Van Insaat Mühendisleri Odasi ve Mimarlar Mühendisler Odasi Van Subesi tarafindan desteklenen ‘Mimarlik, Insaat ve Çevre Zirvesi’nin de yapilacagi belirtilen açiklamada, “Insaat Yapi ve Emlak Fuari ve Mimarlik Insaat ve Çevre Zirvesi tüm sektör paydaslarinca desteklenmekte olup, katilimci firmalara KOSGEB tarafindan yüzde 60 destek saglanmaktadir. Insaat, yapi ve emlak sektörünün bölgedeki en kapsamli bulusmasina Iran ve Azerbaycan basta olmak üzere yurtdisindan ve yurtiçinden ziyaretçi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA