Van'in El Degmemis Adasi Maldivler'i Aratmiyor

Van Gölü’nün Çarpanak Adasi ile yarimadasi beyaz kumsali ve turkuaz renkli suyuyla Maldivler’i aratmayan görüntüsüyle ziyaretçilerini mest ediyor.

Van'in El Degmemis Adasi Maldivler'i Aratmiyor
Van Gölü’ndeki dört büyük adadan biri olan Çarpanak Adasi ile yarimadasi, el degmemis dokusuyla bahar aylarinda güzel bir manzara sunuyor. Asirlar öncesinde bir yarimada parçasi olan Çarpanak Adasi, Van Gölü sunun yükselmesiyle ada haline geldi. Tusba ilçesine bagli Çitören Mahallesi mevkiinde yer alan Çarpanak Adasi’na, yarimadadaki iskeleden teknelerle ulasim saglanabiliyor. Çarpanak Adasi, üstündeki dogal yasamin bozulma tehlikesine karsi tedbirli turlar düzenlenebiliyor. Ayrica adanin üzerinde ise Ktouts Manastiri bulunuyor.

Beyaz kum ve turkuaz suyuyla büyülüyor

Çarpanak Adasi ve bitisinde bulunan Çarpanak Yarimadasi, bahar aylarinin gelisiyle birlikte yemyesil bir renge bürünüyor. Kiyisindaki beyaz kum ve tertemiz suyuyla büyüleyen bölge, Van Gölü’nün turkuaz mavisi içerisinde mest eden bir görüntü sunuyor. El degmemis essiz bölgenin havadan çekilen görüntüsü ise mest etti. Ada bahar aylarinda büründügü görüntüsüyle yeniden kesfedilmeyi bekliyor.
Kaynak: İHA