Vali Çiçek Açiklamasi 'Sadece Kayseri Valisi Degil Kayseri'nin Bir Evladi Olmaya Geldim'

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliginden Kayseri Valiligi görevine atanan Gökmen Çiçek, kendisine yapilan karsilama töreninde yaptigi açiklamasinda, “Kayseri’ye vali olmaya degil, Kayseri’nin evladi olmaya geldim” dedi.

Vali Çiçek Açiklamasi 'Sadece Kayseri Valisi Degil Kayseri'nin Bir Evladi Olmaya Geldim'
Valilik önünde yapilan karsilama törenine Kayseri protokolü ve valilik çalisanlari katildi.

Yeni Vali Gökmen Çiçek, protokolle selamlastiktan sonra valilik makaminda toplanti yapti. Kayseri’de görev yapmanin onur ve seref oldugunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “Bugün itibariyle Afyonkarahisar’dan ayrilip, Kayseri’deki görevime baslamis bulunmaktayim. Böyle sahsiyetli bir ilde, böyle bir büyüksehirde görevlendirildigim için basta sayin Cumhurbaskanimiza ve Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya tesekkür etmek istiyorum. Çünkü herkes açik yüreklilikle bu sekilde ifade eder ki Kayseri Türkiye’nin en önemli sehirlerinden birisidir. Kayseri’de görev yapmak her insan için bir onurdur. Bu sadece vali olmak için degil, belediye baskani olarak, kaymakam olarak, memur olarak, ögretmen olarak Kayseri’de görev yapmak gerçekten Türk milletinin her bir ferdi için onur ve sereftir. Ben de bu büyük sehre, Türkiye için lokomotif olan bu sehre valilik görevi sahsima tevdi edildigi için ayri bir onur yasiyorum. Bu sehirde görev yaptigim süre içerisinde bu heyecani içimde tasiyacagim. 5 bin yildir Kayseri diye bir gerçek var dünyada. Kayseri hiç önemini kaybetmiyor. Türk tarihi, Selçuklu tarihinde dahi Kayseri’siz bir Selçuklu tarihi yazilamaz. Ayni sekilde Osmanli tarihinde yetistirdiginiz degerler, Mimar Sinan’lar var. Osmanli tarihinde mutlaka Kayseri’den bahsedilir. Cumhuriyet tarihinde zaten en son sigortamiz, en son siginak noktamiz olarak belirlenen sehrimiz. Dolayisiyla hep önemliydi” dedi.



"Bu sehrin gerçekten Türkiye’de kim ismini duysa tebessüm ve içinde bir rahatlama oluyor"

Gece gündüz Kayserili vatandaslarin yaninda olacagini söyleyen Çiçek, “Bu sehrin gerçekten Türkiye’de kim ismini duysa tebessüm ve içinde bir rahatlama oluyor. Dolayisiyla böyle bir sehirde görev yapmak gerçekten çok onur verici bir sey. Kayseri’yi yeniden kesfedecek degilim ben. Kayseri hem burada hem de Istanbul’daki is adamlariyla gerçekten çok büyük bir istihdam saglayan bir sehir. Ben yalnizca sunun sözünü verebilirim burada. Ben gece gündüz Kayserililerin yaninda olacagim. Beni sokaklarda göreceksiniz, halkin içinde göreceksiniz, Memduh baskanimla kol kola göreceksiniz. Hep vatandasimizla beraber olacagim. Ben Afyonkarahisar valiligi ile Kayseri valiliginin birbirinden hem büyüksehir olmasi nedeni ile farkli oldugunun farkindayim. Bugün itibariyle mesaimiz basladi.

Burada protokolümüzle Kayseri hakkinda konustuktan sonra birkaç sehit ailesini ziyaret edecegim. Dualarini alacagim” ifadelerini kullandi.

“Kayseri’nin evladi olmaya geldim”

Kayseri’ye vali olmaya degil Kayseri’nin bir evladi olmaya geldigini söyleyen Gökmen Çiçek, sözlerine su sekilde devam etti:

“Sunu göreceksiniz, hem valiligim hem de arkadaslarimla beraber seffaf bir yönetim anlayisimiz olacak. Hata yaptiysak hata yaptik, yanlis yaptiysak yanlis yaptik diyecegim. Hatalarimizi, yanlislarimizi ve mutluluklarimizi hep beraber paylasacagiz. Isin gerçegi ben sadece Kayseri Valisi degil, Kayseri’nin bir evladi olmaya geldim. Sizlere bir kardes, bir abi, sehit ailelerimize bir evlat ve aslinda Kayseri’nin bir evladi olmaya geldim.”
Kaynak: İHA