Uluslararasi Müzeler Günü, Binlerce Yillik Tarihi Olan Sinop'ta Kutlaniyor

Uluslararasi Müzeler Günü, binlerce yillik tarihe ev sahipligi yapan Sinop’un kültür miraslarinin sergilendigi Arkeoloji ve Etnografya Müzelerinde kutlaniyor.

Uluslararasi Müzeler Günü, Binlerce Yillik Tarihi Olan Sinop'ta Kutlaniyor
Sinop Arkeoloji Müzesi’nde gerçeklestirilen kutlama programinda, Il Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, katilimcilara kentteki eserler hakkinda bilgiler verdi. Ayrica müze içerisinde sanatçi Özgül Köksal’in, kentin tarihi figürlerinden esinlenerek olusturdugu takilar sergiye açildi. Köksal, programa katilan Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Sinop Üniversitesi tarih bölümü ile arkeoloji bölümü ögrencileriyle birlikte diger ilgililere eserlerini tanitti.

Özgül Köksal, Sinop’a dair olusturdugu eserlerin artik dünya çapinda duyulur hale gelmesinden ve bu özel günde Arkeoloji Müzesi içerisinde eserlerini sunmaktan dolayi sevinç duydugunu dile getirdi. Köksal, “Müzecilik etkinliklerinde Sinop Arkeoloji Müzesi’nde ‘Mozaikten Yansimalar’ koleksiyonumun yeni üyesi ‘gelecek’ ile bir sergi açtim. Bu sergiyle Sinop sehrinin Balatlar kazisiyla gün yüzüne çikan mozaikler artik bizimle birlikte yasayan hikâyelere dönüstü. Bu etkinlikte burada olup bu sevinci birlikte paylasiyor olmanin mutlulugu içerisindeyim. Birçok farkli ziyaretçi aldik, koleksiyonlarin ögrenciler adina da onlara ilham olabilmek adina, sehirdeki yürütülen kazi çalismasina ya da sehrin kültür varliklarina dikkat çekmek adina da güzel tepkiler aliyorum. Benim için özel bir gün, burada sergimle sehrimin insanlarina yine sehrimin konularini anlatiyor olmanin mutlulugunu yasiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA