Türkiye'de Bir Ilk Olan Tarim 4.0 Merkezi Eyüpsultan'da Açildi

Eyüpsultan Belediyesi öncülügünde Istanbul Kalkinma Ajansi 2021 Yili Yenilikçi Istanbul Mali Destek Programi çerçevesinde desteklenen Tarim 4.0 Politikalari Uygulama ve Arastirma Merkezi hizmete girdi. Göktürk’te bulunan merkezde faaliyet gösterecek olan proje ayni zamanda Türkiye’de bir ilk olma özelligini tasiyor.

Türkiye'de Bir Ilk Olan Tarim 4.0 Merkezi Eyüpsultan'da Açildi


Eyüpsultan Belediyesi öncülügünde Istanbul Kalkinma Ajansi 2021 Yili Yenilikçi Istanbul Mali Destek Programi çerçevesinde desteklenen Tarim 4.0 Politikalari Uygulama ve Arastirma Merkezi düzenlenen törenle açildi. Göktürk’te faaliyete giren Tarim 4.0 Merkezinin açilisina Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, Eyüpsultan Ilçe Tarim Müdürü Fatih Ike ve çok sayida davetli katildi.

Açilisinin ardindan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken davetlilerle birlikte Tarim 4.0 Politikalari Uygulama ve Arastirma Merkezini gezerek yürütülecek olan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Proje, Türkiye’de bir ilk olma özelligini tasiyor

Merkez, Türkiye’nin bir belediye öncülügünde açilan ilk Tarim 4.0 Politikalari Uygulama ve Arastirma Merkezi olma özelligi tasiyor. Projenin amaci; Istanbul’daki tarim alanlarinda katma degeri artirmak, teknoloji destekli kalkinmayi ve sürdürülebilirligi hedefleyen pilot çalismalar yapmak, Türkiye’nin Tarim 4.0 sürecine entegrasyonunu saglayacak politika ve uygulamalari gelistirmek, tarim sektöründe bilgi yogunlugu yüksek hizmet ve mal üretimini saglamak. Ayrica proje çerçevesinde AR-GE ve saha çalismalari, uygulama modellerinin gelistirilmesi faaliyetlerinde de bulunulacak, çesitli seminerler düzenlenecek.

Tarim 4.0 Politikalari Uygulama ve Arastirma Merkezinin açilisinda konusan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, “Bugün Dünya’da gidaya ulasimda bir sorun var. Hem hacim olarak sorun var hem de fiyat olarak sorun var. Bunu dikkate aldigimiz zaman dünya bir yöne dogru eviriliyor. Ya bu gidaya ulasmayacagiz ya da bu gidaya ulastigimiz zaman halkimiza sunarak bolca yapmamiz lazim. Ülkemiz dünyada tarimda kendi kendine yeten ülkelerden birisiydi. Zamanla herkes sehirlesti. Bunlari üreten insanlar azaldi. Büyüksehirlerde daha büyük sorunlar oldu. 16 Milyonluk bir Istanbul’da bizim yaptigimiz küçük bir olay. Bizim buradaki amacimiz inavosyonla dünyada küçük ülkeler büyük ürünler üretip dünyaya pazarliyor. Hollanda bizim ne kadarimiz kadar. Dünyaya ürün satiyor. Bunlar durup dururken olmuyor. Bunlar bir inavosyonla oluyor. Bilgi birikiminin bir araya gelmesiyle farkli bir sey oluyor. Üniversite, Kalkinma Ajansi ve Tarim Bakanligi ile hepsi bir arada güç birligi yaparak vatandasimiza bu konuda nasil hizmet verebilirizin çalismasidir Tarim 4.0” dedi.

Kaynak: İHA