Türk Tariminin Gelecegi Ve Genç Çiftçi Projeleri Konusuldu

Sungurlu Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda Türkiye tariminin gelecegi ve genç çiftçi projeleri konusuldu.

Türk Tariminin Gelecegi Ve Genç Çiftçi Projeleri Konusuldu
Ilçe Tarim Müdürlügü Ziraat Mühendisi Hicabi Berisbek haftanin hasbihal sohbeti programinda yurt ögrencileri ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda Sungurlu ve Türkiye tariminin gelecegi hakkinda bilgi alisverisi gerçeklestirildi.

Sohbet toplantisinda mesleki kariyeri ve uzmanlik alani hakkinda bilgi veren Ziraat Mühendisi Hicabi Berisbek, Sungurlu ve bölge tarimi hakkinda çesitli bilgiler vererek basladigi konusmasina ögrenciler ile karsilikli soru ve cevap seklinde devam etti.

Proje bazli çalismalarin ve tarimsal reform çalismalarinin Sungurlu ve bölgesel bazli faydalarindan bahseden Berisbek, birim alandan yüksek verim, bilinçli tarimsal faaliyetler, sulama yöntemlerinde geleneksel yöntemlerin olumsuz etkileri, tarimsal ilaçlamanin dogaya ve tarima etkileri konulardan bahsetti.

Berisbek, iklim degisikliginin tarimsal üretim üzerindeki olumsuz etkileri dile getirerek, alternatif tarimsal ürünlerinin gelistirilme ihtiyacinin vurgulandigi toplantida, kirsal bölgelerden göç etmek suretiyle olumsuz etkilenen Türkiye tariminin genç çiftçi adaylarinin çesitli tesviklerle ülke tarimina kazandirilmasinin önemi dile getirdi.

Toplanti sonunda Yurt Müdürü Yasin Koçak tarafindan Ziraat Mühendisi Hicabi Berisbek’e tesekkür edilerek, program ögrencilere yapilan ikramlarla sona erdi.
Kaynak: İHA