Tuncer Türkkan DPÜ'ye 864 Kitap Bagisladi

Ahmet Yakupoglu’nun ögrencilerinden Tuncer Türkkan, sahibi oldugu 864 kitabi Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Sehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesine bagislamasi dolayisiyla tören düzenlendi.

Tuncer Türkkan DPÜ'ye 864 Kitap Bagisladi
Sehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesinde yapilan bagis dolayisiyla düzenlenen törene Tuncer Türkkan’in yani sira Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahmurat Arik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskani Murat Zengin, akademik ve idari personel ile birlikte çok sayida ögrenci katildi.

Törende bir konusma yapan Tuncer Türkkan,” Allah sizlere güç ve kuvvet versin, Türk gençligine hizmet ediyor, gelecekteki Türkiye idaresine insanlar yetistiriyorsunuz. Ben Kütahya’liyim, 1940 yilinda dogdum. Gençligimden bu yana kitap merakim vardi. 18 yasinda ney merakim basladi ve Ahmet Yakupoglu’nu tanidim. Ahmet Yakupoglu’nun vefatina kadar rahmetlinin yaninda kaldim. Ben lise mezunuyum, üniversite okuyamadim. Kitaplarimla herhalde üniversite mezunlarinin yaninda olabilecek kadar bilgi sahibi olmaya çalistim. Bu kitaplari, siz üniversite gençligine vermek için hediye ettim. Beni çok memnun ettiniz, hepinize çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Ahmet Yakupoglu tüm mal varligini üniversitemize birakti”

Türkan’in ardindan söz alan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal,” Çok anlamli bir etkinlikte beraberiz. Biliyorsunuz Ahmet Yakupoglu tüm mal varligini üniversitemize birakti. Ondan ders alan talebeleri de, onun gösterdigi fedakarliklari gösteriyorlar. Kendilerine minnettariz. Üniversite kütüphaneleri kitap zenginlikleri ile öne çikarlar. Bu sekilde kitap bagislariyla kütüphanemiz daha zengin hale geliyor. Kütüphanemizde toplamda 140 bin kitap bulunmaktadir. Kütahyali, hayirsever, okumayi seven, belli bir süre sonra bu gençler istifade etsinler düsüncesiyle kütüphanemize bagis yapmak isteyen herkese kapimiz açiktir. Kütüphanelerde kitap bagisi yapmis olan kisilerin isimlerinin yasiyor olmasi hiçbir sekilde maddi ölçüyle kiyaslanamaz. DPÜ Kütüphanesini asil zengin yapan budur. Tuncer Türkan abimizin adi üniversitemizde, kütüphanemizde yasayacaktir. DPÜ Kütüphanesi, ülkemizde, hatta dünyada adi bilinir bir kütüphane olacak. Bagislanan bu kitaplar, tüm dünyadan görünür olacaktir” dedi.



“En iyi sadaka-i cariye kütüphanelere kitap bagislamaktir”

En iyi sadaka-i cariyenin kütüphanelere kitap bagislamak oldugunu söyleyen Rektör Uysal,” Allah sevap yazarken insanlara faydalilik nispetinde yaziyor, bu bir sadaka-i cariyedir. Her canli ölümü tadacaktir ama amel defterimiz açik kalacaktir. Bir genç gelip bu kitaplari okuyacak, bakacak ki bu kitap bu abimizin bagisiymis deyip belki bir Fatiha okuyacak. En iyi sadaka-i cariye bence kütüphanelere kitap bagislamaktir. Burada yüzlerce insanin birikimleri bulunmaktadir. Bizler gelip hazira konuyoruz, bu bilgiden tecrübeden istifade ediyoruz. Bu anlamda kitaplarin kiymetini bilelim. Ben Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Kütüphanesine destek veren Tuncer Türkkan’a hem sahsim hem de kurumum adina tesekkür ediyor, isminin ilelebet üniversitemizde yasayacagini belirtmek istiyorum” diye konustu.

Tören Tuncer Türkan’a tesekkür belgesi sunulmasi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA