Ticaret Elçileri, Eslestirme Organizasyonu Ile GSO Üyesi Firmalarla Bulustu

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) is birliginde yürütülen, Ticaret Elçileri Projesi çerçevesinde uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencileri ikinci kez GSO üyesi firmalarla bulustu.

Ticaret Elçileri, Eslestirme Organizasyonu Ile GSO Üyesi Firmalarla Bulustu
Üniversite Sanayi Isbirligi Programi çerçevesindeki projede 2019 yilindan bu yana faaliyetler gerçeklestiriliyor.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’de (AKM) gerçeklestirilen firma-elçi eslestirme faaliyetleri ile Gaziantepli firmalarin global pazarlar, tedarikçiler veya partnerler bulmalari saglanirken, projeye katilan ögrencilerin de kendilerini gelistirme, ülkemizi ve sehrimizi daha yakindan tanima firsati saglanmasi amaçlaniyor.

GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Ticaret Elçileri Projesi’nin Gaziantep ve Türkiye’nin ihracatinin artmasi noktasinda oldukça faydali oldugunu belirterek, “Bugün burada gördügüm ortam, projemizin basariya ulasmasi ve ülkemize rol model olmasi beni oldukça mutlu etti. Yapilan bu eslestirme organizasyonlariyla Gaziantep’te ögretim gören uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencilerinin akademik, ülke ve lisan bilgileriyle kayitli ihracatçi firmalarin tecrübeleriyle karsilikli kazanim iliskisi kurulmasi saglaniyor. Isim tescilini aldigimiz Ticaret Elçileri Projemiz ile ihracatimizi daha yukarilara tasiyacagiz” dedi.

Proje ile farkli ülkelerinden Gaziantep’e okumaya gelen uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencilerinin gönüllü ticaret elçileri olmalarinin saglandigini dile getiren Adnan Ünverdi, ögrencilerin kendi ülkelerinde faaliyet gösteren firmalarla Gaziantep üyesi firmalarin ürünlerini tanittiklarini kaydetti.

Sanayiciler olarak amaçlarinin ticaret hacmini arttirarak ülke ekonomisinin büyümesine katki sunmak oldugunu vurgulayan Ünverdi, “Uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencilerimiz ihracat yapilmasina katki sagliyor ve yabanci dil avantajini kullanarak firmalarin ihtiyaç duyacagi yazili ve sözlü tercümanlik ihtiyacini karsiliyor. Ayrica projeyle ticaret heyetlerimizin baska ülkelere yaptiklari ziyaretlerde ticaret elçilerimiz isadamlarimiza rehberlik ediyorlar. Projemizi gelistirerek, yeni etkinlikler yaparak yolumuza devam edecegiz” seklinde konustu.

Ünverdi, “Uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencileri firmalara, vatandasi oldugu ülkenin Ticaret Elçisi olarak, mezun olduktan sonra firmada istihdam edilerek, firmalara yazili ve sözlü tercümanlik desteginde bulunarak, firmalarin yurt disi seyahatlerinde mihmandarlik yaparak, ülkesindeki alici firmalari GSO üyeleri ile paylasarak destek veriyor. Projeye basvuran firma temsilcileri ise basvuru sürecinde talep ettikleri hedef ülkelere göre uygun olan ögrencilerle birebir görüsmeler gerçeklestiriyor. Bu sekilde hem uluslararasi ögrenciler ve yabanci dil bilen ülkemiz ögrencileri, hem firmalar hem de ülkemiz kazanim elde ediyor. Projemizde bize destek veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Arif Özaydin olmak üzere, ögrencilerimize ve katkida bulunan herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi..

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, yurt disindan Türkiye’ye okumaya gelen ögrencilerin Gaziantep ile uyumunu saglama adina basta sanayi ve diger sektörlerle isbirligini gerçeklestirmek üzere böyle bir etkinligi düzenleyenlere tesekkür etti. Gaziantep’in küresel bir sehir oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özaydin konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

“Bu etkinligimiz de küresel bir sehir olmasinin göstergesi. Üniversitemizde Dünya’nin 107 ülkesinden ögrenci var. Bu ögrencileri agirliyoruz, egitiyoruz ve kariyer planlarini birlikte yapiyoruz. Gaziantep’te onlari tüketen ögrenci degil üreten ögrenci kategorisine geçirmek istiyoruz. Burada ürettigimiz ürünleri de dünyanin hizmetine sunma adina, onlari ticaret elçisi yapmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte Dünya’nin daha farkli bölgelerinden çok sayida ögrenciyi üniversitemize almak istiyoruz. Gaziantep’in ürettigi ürünleri Dünya’nin baska bölgelerinde kullanima sunmak, Gaziantep’i dünyaya tanitmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA