Siirt'ten 22 Ülkeye Mücevher Ihraç Ediliyor

Siirtli mücevher uzmani Yunus Acet, dünyanin farkli yerlerinden ham olarak aldigi taslari isleyerek 22 ülkeye ihraç ediyor. Ihraç ettigi ülkeler arasinda Israil ve Amerika da var.

Siirt'ten 22 Ülkeye Mücevher Ihraç Ediliyor
Acet, hobi olarak basladigi bu ise profesyonel olarak devam ediyor. Ham olarak aldigi farkli taslari isleyip 22 ülkeye ihraç ettigini söyleyen Acet, isledigi taslara talebin her geçen gün arttigini söyledi.



Acet, “Mücevher isine 10 yil kadar önce hobi olarak basladim. Son 7 yildir da profesyonel olarak yapmaktayim. Izmir, Antalya ve Istanbul’da bu isi agirlikli yapiyordum. Güneydogu’da bu taslar fazla bilinmedigi için biz dogal taslari hem tanitmak için hem de bulundugumuz il ve ilçede istihdam olmasi için Güneydogu’ya tasidik magazamizi. Burada su an bu isi faal olarak yapmaktayiz, ayni zamanda buradan 22 ülkeye mücevher ihraç etmekteyiz. Agirlikli olarak Amerika ve Israil’e gönderim saglamaktayiz. Bunun yaninda 13 kisinin çalisabilecegi 1 buçuk milyon liralik bir yatirimimizin oldugu kesimhane atölyesi açiyoruz burada. 6 tane kesim makinesi ile çalismaya devam edecegiz insallah. Onun disinda gönderdigimiz ülkelerin sayisini yükseltmeye çalisacagiz” dedi.



Ülke ekonomisine büyük katki

Acet, “Avrupa’nin birçok ülkesine de bu taslari göndermekteyiz. Dünya’nin farkli ülkelerinden taslari ham olarak almaktayiz. Bulundugumuz ilçede bunlari tekrardan isleyip mücevher haline getirip dünya pazarina çikariyoruz. Bu da ülke ekonomisine büyük bir katki saglamaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA