Sanliurfa'da Firtinanin Yiktigi 144 Elektrik Diregi Yenilendi

Sanliurfa’da önceki gün firtina nedeniyle yikilan ve kesintiye yol açan 244 mahalledeki 144 elektrik diregi Dicle Elektrik ekipleri tarafindan kisa sürede yenilenerek yeniden elektrik saglandi.

Sanliurfa'da Firtinanin Yiktigi 144 Elektrik Diregi Yenilendi
Sanliurfa’nin merkeze bagli kirsal mahallelerin yani sira Akçakale, Viransehir, Hilvan, Siverek ve Suruç ilçelerinde 244 ayri mahallede 5’i demir, 139’u ise agaç olmak üzere toplam 144 elektrik diregi saganak yagmur ve ardindan bas gösteren firtina nedeniyle devrildi. Yikilan direkler nedeniyle iletim hatlari da kopunca söz konusu bölgelerde 12 bin 389 abone elektriksiz kaldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yasanan dogal afet sirasinda merkeze bagli 13 kirsal mahallede 8, Akçakale’deki 21 mahallede 10, Hilvan’daki 39 mahallede 77, Siverek’te 26 mahallede 15, Suruç’ta 1 mahallede 3 ve Viransehir’de 144 mahallede 31 elektrik diregi etkilendi.

Kriz masasi olusturuldu

Olumsuz hava kosullarinin Sanliurfa’daki elektrik sebekesinde meydana getirdigi tahribat üzerine Dicle Elektrik tarafindan acil bir kriz masasi olusturuldu. Genel Müdürlük ve Il Müdürlügü yetkililerinin koordinasyonunda harekete geçen saha ekipleri, hizla çalismalara koyuldu. Çalismalar sirasinda merkezdeki ve firtinadan etkilenmeyen ilçelerdeki diger ekipler dogal afet yasanan yerlerdeki çalismalara destek verdi. Yapilan organize çalisma ile vinçler de devreye sokuldu ve yikilan direkler yenileriyle degistirildi. Kopan iletim hatlari ise onarilarak yeniden elektrik enerjisi verildi.

Kaynak: İHA