SANKO, Gaziantep Ve Bölgenin Ilk Ve Tek IB PYP Dünya Okulu

SANKO Okullari, 159 ülkedeki 2 bin 126 okulun anasinifi ve ilkokul kademelerinde uygulanan Uluslararasi Bakalorya Ilk Yillari Programi (PYP) yetkilendirme belgesini alarak Gaziantep’in ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek IB PYP Dünya Okulu oldu.

SANKO, Gaziantep Ve Bölgenin Ilk Ve Tek IB PYP Dünya Okulu
Genel Müdür Firat Mümtaz Asyali, “IB Ilk Yillar Programi’ni uygulayan bir IB PYP Dünya Okulu olarak; dünya standartlarinda bir egitim sunmak, dünyayi daha iyi ve daha barisçil bir yer haline getirmek için çalisacak; arastiran-sorgulayan, bilgili ve duyarli gençler yetistirmeye devam edecegiz” dedi.

Gaziantep’in ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek IB PYP Dünya Okulu olmanin gururunu yasadiklarini dile getiren Asyali, sunlari kaydetti:

“Ögrencilerimize sundugumuz üst düzey egitimi daha da gelistirmek için çiktigimiz bu yolculukta ilk olarak coskulariyla bize ilham veren ögrencilerimize, heyecanimizi bizlerle paylasan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen yönetim kurulumuza, danisma kurulu üyelerimize, yöneticilerimize, ögretmenlerimize, velilerimize ve süreç boyunca bizlerle bilgilerini paylasan tüm IB PYP egitimcilerine tesekkür ederiz.”

Çalismalar 2020’de basladi

SANKO Okullari, “Gaziantep’ten dünyaya açilan bir egitim ekolü olma” vizyonu dogrultusunda egitim ögretim alanindaki öncülügüne bir yenisini daha eklemek için Mart 2020’de Uluslararasi Bakalorya Ilk Yillar Programi (PYP) çalismalarini baslatti.

Yogun geçen iki yillik ögretici bir akreditasyon sürecinin sonunda okulun egitim ve ögretim programlari, son derece saygin bir uluslararasi egitim kurulusu olan IB tarafindan tasdik edilerek Türkiye’nin 53. IB PYP Dünya Okulu olma basarisi gösterdi.

IB PYP

1968 yilinda Isviçre’nin Cenevre kentinde bir egitim organizasyonu olarak faaliyete geçen IB, ögrencilere akademik hedefleri yüksek egitim programlari sunmaktadir.

PYP, Uluslararasi Bakalorya Organizasyonu’nun, ögrencilere hizla küresellesen günümüz dünyasinda yasamak, ögrenmek ve çalismak için gerekli tüm becerileri kazandirmayi hedefleyen, 3-12 yas çocuklarina yönelik programidir. IB dünya çapindaki okullara yüksek nitelikli ve zorlu egitim programlari sunmaktadir. PYP, MYP, DP ve CP’den olusan IB programlari halen Türkiye dahil 159 ülkede uygulanmaktadir.
Kaynak: İHA