(ÖZEL) Yagislar Eber Gölü'ne Adeta Can Suyu Oldu

Türkiye’nin en önemli göllerinden birisi olan Eber Gölü, yagislardan olumlu etkilenirken, kuruma tehlikesi ile karsi karsiya kalan gölde su birikintisinin olusmaya baslamasi Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesindeki vatandaslar tarafindan sevinçle karsilandi.

(ÖZEL) Yagislar Eber Gölü'ne Adeta Can Suyu Oldu
Eber Gölü’nün Bolvadin ilçe sinirlari içerisinde kalan kisminda su seviyesi son günlerde yagan yagmurler ile artmaya basladi.

Geçtigimiz aylarda bir çok alanda sularin çekilmesi ile gölün büyük kisminda gözlenen kuraklik son günlerde yerini su birikintilerine birakti. Gölün tekrar eski haline dönmesi için bir dizi proje hayata geçirirken, yagislar göle adeta can suyu oldu.

Eber’de sevindiren görüntü

Su seviyesinin yükselmesi özellikle gölden kamis ticareti yapan bölgelerin basinda gelen Bolvadin ilçesine bagli Derekarabag köyü sakinleri tarafindan memnuniyetle karsilandi. Su seviyesinin artmasinin ardindan Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan köy Muhtari Mevlüt Günyaz, gölde yillardir özledikleri manzaranin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

Günyaz, “Eber Gölü’nde yagan yagislardan sonra su seviyesi yükseldi. Eber Gölü Çay, Sultandagi ve Bolvadin ilçelerinin ortasinda kaldigi için burayla fazla ilgilenilmiyor. Yetkinin Bolvadin Kaymakamligina verilerek gölün korunmasini istiyoruz. Biz buranin turizme kazandirilmasini istiyoruz. Bu bölgede tekne turlari yapilip, tur güzergahina alinsin” diye konustu.

Öte yandan, geçtigimiz yillarda IHA kameramanlari tarafindan dron ile havadan çekilen görüntüler kuraklik tehlikesinin bas gösterdigi gölün içler acisi halini gözler önüne sermisti. O dönem kayik mezarligini animsatan görüntüler simdi yerini sulak alanlara birakmis durumda.
Kaynak: İHA