Ordu'da Saglikli Yasam Yürüyüsü

Ordu’da, Saglik Bakanligi tarafindan baslatilan Türkiye Saglikli Beslenme ve Hareketli Hayat Programi çerçevesinde ’saglikli yasam yürüyüsü’ düzenlendi.

Ordu'da Saglikli Yasam Yürüyüsü
Altinordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parki’nda gerçeklestirilen etkinlik, ögrenciler tarafindan sunulan halk oyunlari gösterisiyle basladi.

Kemençeler esliginde horon oynayan ögrenciler, sonrasinda ise Türk bayragi esliginde yürüyüse basladi.

Protokol, Ordulu vatandaslar ve STK temsilcilerinin de yer aldigi yürüyüse bazi vatandaslar bisikletler ile katilim saglarken yürüyüs liman mevkiine kadar devam etti.

Program hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Yardimcisi Levent Yetgin etkinligin, 10 Mayis Dünya Saglik için Hareket Et Günü kapsaminda yapildigini söyledi.

Yürüyüs, bisiklet ve çesitli aktiviteler ile ‘harekete geç’ kampanyasinda farkindalik olusturmak adina programin yapildigini ifade eden Yetgin, “Ordulu hemserilerimiz ile sivil toplum kuruluslarimiz, ögrencilerimiz ve kamu kurum ve kuruluslarimizin temsilcileri ile bir aradayiz. Amacimiz son yillarda metabolik hastaliklar, fiziksel aktivite yetersizliginden kaynakli kronik rahatsizliklarin önlenmesi ve önüne geçilmesi adina bugün buradayiz. Umuyorum bu etkinlik ile beraber üst düzeyde Ordulu hemserilerimiz ile birlikte hareketlilik adina bir farkindalik olusturmus oluruz” dedi.



“Bazi kanser türleri ve kronik hastaliklar hareket ile önlenebilir”

Ordu Il Saglik Müdürü Mustafa Kasapoglu da fiziksel aktivite ve saglikli beslenme ile ilgili kentte farkindalik olusturmak adina etkinligi düzenlediklerini ifade ederek, etkinligin temelinde kronik hastaliklarla mücadele ve saglikli yasam oldugunu kaydetti.

Kasapoglu, “Kronik hastaliklar bugün önlenebilir hastaliklar sinifindadir. Bazi kanser tipleri fiziksel aktivite ve saglikli beslenme ile önlenebilir bir hastaliktir. Hipertansiyon, akciger rahatsizliklari da fiziksel aktivite ve saglikli beslenmek ile önlenebilir. Bugün hastaliklarin ve ölümlerin temelinde kronik hastaliklar ve ona bagli ölümler yer aliyor. Bizler birey olarak saglikli beslenme ve hareketli yasam ile kronik hastaliklarin önüne geçmis olabiliyoruz” diye konustu.

Düzenlenen etkinlige, Vali Yardimcisi Levent Yetgin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Adem Atik, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Fatih Aydin, saglikçilar ile ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA