Nilüfer'in Tarim Alanindaki Çalismalari Hayranlik Uyandirdi

Nilüfer Belediyesi’nin Avrupa Birligi HORIZON 2020 programindan hibe almaya hak kazandigi kentsel gida sistemleri projesinin Danimarka ve Norverçli paydaslari Nilüfer’in gida sistemi dönüsümünde attigi adimlari yerinde inceledi. Incelemelerin ardindan Baskan Turgay Erdem’le bir araya gelen uzmanlar özellikle Konakli’da devam eden Eko-Çiftlik projesinin hayranlik uyandirdigini ifade etti.

Nilüfer'in Tarim Alanindaki Çalismalari Hayranlik Uyandirdi
Nilüfer Belediyesi’nin Avrupa Birligi HORIZON 2020 programindan hibe almaya hak kazandigi, kisa adi FUSILLI olan “Kentsel Gida Sistemlerinin Yenilikçi Living Lab Uygulamalarina Dönüsümünün Güçlendirilmesi” projesi devam ediyor. Türkiye’den Nilüfer Belediyesi’nin yani sira Italya, Ispanya, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg, Portekiz, Hirvatistan, Norveç, Ukrayna ve Yunanistan’dan farkli kurumlari bir araya getiren çalismalarda pandemi sartlari sebebiyle yüz yüze temaslar bir süre ertelenmisti. Pandemi önlemlerinin azalmasiyla birlikte hiz kazanan çalismalar çerçevesinde projenin Danimarka ve Norveçli paydas temsilcileri Nilüfer’in gida sistemi dönüsümünde attigi adimlari yerinde inceledi.

Oslo Üniversitesi’nden Anders Eika ve Güney Danimarka Üniversitesi’nden Danielle Wilde ile Demir Enerji’den Beril Alpagut ve Baha Kuban’in yer aldigi heyete Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zerrin Günes ile Kirsal Alan Danismani Arca Atay eslik etti. Alaaddinbey’deki Eko-Bahçe ve Bizim Bahçe, Akçalar Çiftçi Evi, Hasanaga Gida Merkezi ve Konakli’daki Eko-Çiftlik projesi ile Nilüfer Kent Konseyi ve Karaman Dernekler Yerleskesi’nde incelemelerde bulunan heyet daha sonra Baskan Turgay Erdem’le bir araya geldi. Nilüfer’in gida ve tarim yatirimlari ile birlikte yönetim anlayisindan çok etkilendiklerini ifade eden uzmanlar, özellikle Konakli’da devam eden Eko-Çiftlik Projesi’nin heyecan ve hayranlik uyandirdigini söyledi.



Iki günlük inceleme sonrasi edindigi izlenimleri paylasan Güney Danimarka Üniversitesi’nden Danielle Wilde “Burada yaptiginiz çalismalarin büyüklügü ve degeri çok etkileyici. HORIZON 2020 programindaki pek çok sehir sizin projelerinizi örnek almali. Dünyadaki gida sistemini degistirebilmek adina attiginiz adimlar çok dogru. Tüm bu isler bir belediyenin gida, tarim ve katilimcilik alanlarinda bizlere nelerin yapilabilecegini gösterdi” dedi.

Ziyaretten ve HORIZON 2020 programi çerçevesinde süren ortak çalismalardan duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Turgay Erdem de, “Sizlerden bunlari duymak gerçekten önemli. Tarim alaninda uyguladigimiz çalismalarin projede yer alan diger paydaslar tarafindan örnek alinmasi gerektigini duymak onur verici. Biz her sartta motivasyonumuzu artirarak tarimsal faaliyetlerin gelismesi için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA