Nevsehir'de 17 Milyar Liralik 12 Proje Için Protokol Imzalandi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile Nevsehir Valiligi arasinda 17 milyar liralik 12 proje için protokol imzalandi.

Nevsehir'de 17 Milyar Liralik 12 Proje Için Protokol Imzalandi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli KOP Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan yürütülen ve Nevsehir’de sermaye transferi yoluyla desteklenmesi planlanan projelerin protokolü, Kapadokya Alan Baskanligi’nda düzenlenen programla imzalandi. Protokol imza törenine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ve KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin’in yani sira Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, Il Genel Meclis Baskani Gürbüz Dinç, ilçe kaymakamlari ve daire müdürleri katildi.

Imzalanan protokol çerçevesinde Nevsehir’e 2022 yili içerisinde onaylanan 12 adet proje için 17 milyar 41 milyon lira tahsis edilecek.

Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, "KOP tarafindan bugüne kadar çesitli projeler için Nevsehir’imize 91 milyon destek saglandi. 2022 yilinda ise bu destek 17 milyon lira. Hayirli olsun" dedi.

Vali Inci Sezer Becel de, kabul edilen projelerin Nevsehir’e büyük katkilar saglayacagini ifade ederek, “Valiligimiz öncülügünde sunmus oldugumuz projelerden 12 tanesi Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin onayi ile kabul edildi ve önümüzdeki günlerde çalismalari baslayacak. KOP idaremizin özellikle görev alanini düsündügümüz zaman Karaman’dan Yozgat’a kadar uzaman cografyada görev yapan KOP idaremizi kutlamak ve tesekkür etmek istiyorum” seklinde konustu.

Becel, "Gelen ödeneklere göre is yapmaktan ziyade, ise göre ödenek isteme dönemindeyiz. Yeni yönetim anlayisi bu” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi KOP Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan yürütülen Nevsehir’de sermaye transferi yoluyla desteklenmesi planlanan projelerin protokol imzalari atildi. Imzalanan protokoller ile Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi için 12 milyon 640 bin lira, Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Programi için 33 milyon lira, KOP Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi için 4 milyon 731 bin lira, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Gelistirilmesi Projesi için 1 milyon 600 bin lira ve Mustafapasa Turizm Uygulamalari Projesi için de 170 milyon lira olmak üzere toplam 12 proje için 17 milyon 41 bin lira ödenek tahsis edilecek.
Kaynak: İHA