NEÜ Gelistirme Vakfi Ofisi Açildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Gelistirme Vakfi (NEVA) ofisinin açilisi Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan’in katilimiyla yapildi.

NEÜ Gelistirme Vakfi Ofisi Açildi
Açilis programina Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Cumhuriyet Bassavcisi Ramazan Solmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, merkez Meram ve Karatay ilçe baskanlari Mustafa Kavus ile Hasan Kilca ve protokol mensuplari katildi.

Açilis konusmasini yapan NEÜ Rektörü Cem Zorlu, NEÜ Gelistirme Vakfi ile ilgili bilgiler vererek, “Konya’mizin güzide insanlarinin, basta belediye baskanlarimizin da katilimiyla bir mütevelli heyeti olusturmak suretiyle vakfimizi kurduk. Vakif harekete geçti ve bir takim faaliyetlere de basladi.

Merkezimiz biraz geç açildi elbette. Temel hedefimiz su: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Necmettin Erbakan’in adina yarasir bir üniversite olma mottosuyla yola çikinca hedefimiz ne olacak? Akademik anlamda ögrencilerimize ve ögretim üyelerimize birtakim destekler saglamak suretiyle egitim kalitesini artirmak. Temel hedefimiz bu. Bu çerçevede bu sene faaliyetlerimize basladik. Ödüller vermeye, burslar vermeye basladik. Ihtiyaç burslari veriyoruz ama ayni zamanda bizim temel hedefimiz basari bursu, tematik burslar. Yurt disi burslari veriyoruz, yurt disindan yabanci ögrenciler getiriyoruz. Akademik anlamda basarili olan arkadaslarimiza, ögretim üyelerimize bir takim imkanlar sunuyoruz. Insallah Konya’mizin destegiyle birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi çok iyi noktalara gelecek. Bu konuda en büyük destekçisi olacak vakfimiz” dedi.

Konya’nin bir payitaht sehir oldugunu ve bu gelenegini egitimde de sürdüren bir sehir oldugunu belirten Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da, “Konya, 5 üniversitesinde 120 bin ögrencisiyle Türkiye’nin önemli ögrenci sehirlerinden birisi. Üniversitelerimizin hepsiyle gurur duyuyoruz. Özellikle NEVA ile ögrencilerimizin ve akademisyenlerimizin burslandirilmasi egitim kalitesine çok ciddi bir katki saglayacak” seklinde konustu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, ilmin, irfanin merkezinde olduklarini ifade ederek, “Konya’mizin, sehrimizin bu kadim geleneginin ifadesi olarak üniversitede hassaten sivil anlamda ilim, irfan islerine dokunabilecek bir kurumun hayirli isin açilisinda hep beraberiz. Hayirli ugurlu olsun. Üniversitemize bereket ve marifet getirsin” ifadelerini kullandi.

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan ise, Konya’da bulunduklari için çok mutlu olduklarini söyleyerek, “Bizim vakif gelenegimiz bugün Amerika basta olmak üzere batinin aslinda devam ettirdigi üst düzeyde, özellikle bu tür egitim faaliyetlerine destek için devam ettirdigi bir müessese. Bizler yeniden bu müesseseyi artik tevarüs ettirip, devam ettirmek, daha ötesine geçmek durumundayiz. Bugün Harvard Üniversitesi’ni, Harvard Üniversitesi yapan sey 55 milyar dolari asmis olan bir vakif birikimidir aslinda. Biz de insallah ülkemizde aslinda bir medeniyet nöbetini devralma iddiasindaysak, bu mücadelenin merkezinde de üniversitelerimiz yer alacaksa, bu hedefe yürümenin merkezinde üniversitelerimiz yer alacaksa o zaman üniversitelerimizin bu tür maddi imkanlarini, cari harcamalarin disarisinda kalan arastirmaya yönelik, özellikle ihtiyaç sahibi basarili ögrencilerin desteklenmesine yönelik imkanlari bu büyük vakiflar vasitasiyla saglayabiliyoruz. Bizim de Rize’deki Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi’ni Gelistirme Vakfinda benzer bir tecrübemiz oldu ve hamdolsun oradaki üniversitemizin de geçtigimiz yillarda çok iyi mesafe almasina vakif olarak katki saglayabildik. Insallah Konya’daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Gelistirme Vakfi da üniversitemizin, Konya gibi güzel bir egitim sehrinin dünya çapinda isler yapmasina katki saglayacaktir. Bütün katki saglayanlara, destek verenlere tesekkür ediyorum. Üniversite rektörümüze ön ayak oldugu için tesekkür ediyorum. Bundan sonrasi aslinda bizim üniversitelerimizden, bu egitim kurumlarimizdan beklenti içerisine girmemiz, onlari adeta yormamiz, zorlamamiz, sikistirmamiz lazim. Iste bu vakiflar da bunun aracisi olacak. Bu vakfa nasil destek verecegiz? Sonunda bu üniversite topluma, ümmete, ülkeye ne tür katkilar saglayacak? Bunu da görmek kaydiyla insallah üniversitemizi ve gençligimizi, nesillerimizi NEVA da destekleyecek. Bütün emegi geçenlere tekrar tesekkür ediyor, hayirli ugurlu olsun diyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dua edilerek NEÜ Gelistirme Vakfi ofisinin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA