Müzik Ögrencilerinden 19 Mayis'a Özel Klip

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ögrencileri, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni hazirladiklari kliple kutladilar.

Müzik Ögrencilerinden 19 Mayis'a Özel Klip
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla özel bir çalismaya imza atti. Üniversite ögrencileri, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümü vesilesiyle hazirladiklari “Sari Zeybek” türküsüne klip çekerek, bayramin coskusunu ve heyecanini paylasti. Icra Sanatlari Fakültesi ile Müzik ve Güzel Sanatlar Egitim Fakültesi’nde egitim gören 35 ögrenci tarafindan seslendirilen türkü, daha sonra çekilen video kliple yayimlandi. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Ögretim Görevlisi Salih Gündogdu, Ögr. Gör. Eren Can Yildiz ve Ars. Gör. Mücahit Kol’un öncülügündeki çalismaya ögrenciler büyük ilgi gösterdi.

“Sari Zeybek” türküsünün Mustafa Kemal Atatürk ile bütünlestigini belirten Ögr. Gör. Salih Gündogdu, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bu türküyü seslendirmekten büyük mutluluk ve heyecan duyduklarini söyledi Eser hakkinda bilgi veren Gündogdu, “Ege yöresinde yasamis ve Egelilerin çok sevdikleri ‘Sari Zeybek’ lakapli bir efe için yakilan türküdür. Zeybek kültürüne olan ilgisi, zeybek oyunlarina olan düskünlügü, yigitligi, mertligi, cesareti ve sarisin olmasi nedeniyle ‘Sari Zeybek’ ismi Mustafa Kemâl Atatürk‘e de yakistirilmistir” dedi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Radyo Televizyon Programciligi Bölümü tarafindan çekilen klipte ögrencilerden olusan koro ve icracilar yer aldi.
Kaynak: İHA