Milletvekili Tutdere, Askerhan Köyünün Su Sorununu Meclise Tasidi

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Çelikhan ilçesine bagli Askerhan köyünün içme suyu sorununu meclis gündemine tasidi.

Milletvekili Tutdere, Askerhan Köyünün Su Sorununu Meclise Tasidi
Birkaç gün önce ziyaret etmis oldugu Askerhan Köyünün içme suyu problemini meclis gündemine tasiyan Milletvekili Abdurrahman Tutdere, sorunun biran önce çözülmesini istedi.

Içme suyu problemiyle ilgili TBMM Genel Kurulunda konusan Milletvekili Tutdere, “Çelikhan ilçemizin Askerhan köyünde yasayan çocuklarin, kadinlarin, annelerin, 80 yasindaki Abdullah amca basta olmak üzere yaslilarin, kisacasi köy halkinin yasadigi bir magduriyeti aktarmak istiyorum. Askerhan köyümüzde içme suyu yok. Köy, karli daglarla, derelerle, pinarlarla çevrili ancak içmeye suyu yok, çünkü hizmet yok. 2022 Türkiye’sinde, iktidarin 20’nci yilinda, bu köyümüzde çocuklar içmeye su bulamiyor. Halk temel insan hakki olan temiz içme suyuna erisim hakkindan yararlanamiyor, bu hak iktidar tarafindan açikça ihlal ediliyor. Köy halki bu sorunun acilen çözülmesini, verilen sözlerin tutulmasini istiyor. Içme suyunun bulunmamasi Adiyaman için ayiptir, halk için zulümdür. Adiyaman Valiligini ve Çelikhan Kaymakamligini buradan göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA