Mehmet Öz, Pensilvanya'daki Senato Seçimini Önde Götürüyor

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki senato ve eyalet valiligi adaylarini belirmek için düzenlenen ön seçimlerini Prof. Dr. Mehmet Öz önde götürüyor.

Mehmet Öz, Pensilvanya'daki Senato Seçimini Önde Götürüyor
ABD’de 8 Kasim 2022 tarihinde düzenlenecek ara seçimler öncesi bugün, Pensilvanya eyaletinde senato ve eyalet valiligi adaylarini belirmek için ön seçim düzenlendi.

Senato adayligi için mücadele eden 3 isim arasinda dünyaca ünlü cerrah Prof. Dr. Mehmet Öz de yer aliyor. Seçimlerin yüzde 95’i açiklanirken Dr. Öz aldigi yüzde 31,3 oyla rakipleri David McCormick ve Kathy Barnette’i geride birakti.

Bugün düzenlenen ön seçimlerle ayrica eyalet valisi adayi da belirlenecek. Valilik seçimlerinde ise eski ABD Baskani Donald Trump’in destegini alan Pensilvanya Eyalet Senatörü Doug Mastriano önde götürüyor.

Dr. Öz, 30 Kasim 2021 tarihinde Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçi Partinin Senato adayligi için yarisacagini duyurmus, geçtigimiz 7 Mayis’ta ise eski ABD Baskani Donald Trump destegini göstermek amaciyla Dr. Öz’ün düzenledigi bir mitingine katilmisti.
Kaynak: İHA