Manisa'daki Bayburtlulardan Birlik Mesaji

Manisa Bayburtlular Sosyal Dayanisma Derneginin Olagan Genel Kurul toplantisi dernek binasinda gerçeklestirildi. Üyelerin katilimiyla büyük cosku içerisinde yapilan kongrede birlik ve dayanisma mesaji verilirken mevcut Baskan Osman Uzun üyelerin oylariyla güven tazeleyerek yeniden baskanliga seçildi.

Manisa'daki Bayburtlulardan Birlik Mesaji
Dernek Baskani Osman Uzun yaptigi konusmada, dernegin kurulus amacinin; Bayburtlular arasindaki ekonomik ve sosyal yardimlasmayi arttirmak, Bayburt folklorunun yerlesmesini ve yayilmasina katkida bulunmak, gençlerin sosyal, kültürel, ekonomik bakimdan gelismelerini saglamak oldugunu belirterek, “Manisa’mizda 750 kisiye yakin hemserimizle 40 yili askin zamandan bu yana bizler, bulundugumuz her yerde oranin yasantisina çok kolay uyum saglayan kültürel ve ekonomik açidan katkida bulunan birlestirici ve kaynastirici özelligi tasiyan, inancina sahip çikan bireyleriyizdir.” dedi

Baskan Uzun, “Atasözünde belirtildigi gibi; sevinçler paylasildikça çogalir, acilar paylasildikça azalir, Bizlerin ayni çati altinda toplanmasinda esas amaç budur. Buna hepimiz sahip çikmaliyiz. Özellikle dernekler hizmet yeridir. Hepimiz gelenek ve göreneklerimizi yasatmada, birbirimizi anlamada, her türlü problemleri çözmede hep bir arada olmaliyiz.” seklinde konustu.

Dernegin birligi ifade ettigini ve yillardir beklenen özlemin gerçeklesmesine vesile oldugunu ifade eden Baskan Uzun, “Aradan geçen yillar içerisinde dedigimiz gibi sevinçlerimizi ve acilarimizi paylastik. Bu günlerde Dernegin bizleri bir araya getirmesinde ne kadar önemli oldugunu fark ettik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Bu dernegin yasamasi için maddi ve manevi her türlü katkinin saglandigini ve saglanacagina inaniyoruz. Hepinizi sevgiyle kucakliyor genel kurulumuzun hayirli olmasini diliyorum.” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan gündem maddeleri görüsüldü. Yönetim Kurulu Baskanligina yeniden mevcut baskan Osman Uzun seçilirken, Yönetim Kurulu, Vahdettin Kiroglu, Nusret Ogul, Pehlül Kozanoglu ve Durmus Lüleci’den olustu. Denetim Kurulu ise Ihsan Kiroglu, Abdullah Ogul, Özkan Kozanoglu seçildi.
Kaynak: İHA