Manisa'da Mesleki Egitim Gençlik Festivali Düzenlendi

Manisa’da düzenlenen Mesleki Egitim Gençlik Festivalinde gençlerle sektör temsilcilerini bulusarak görüs ve taleplerini iletti.

Manisa'da Mesleki Egitim Gençlik Festivali Düzenlendi
Manisa Valisi Yasar Karadeniz, “Gelecek Mesleki Egitimde” slogani ile gençlerle sektör temsilcilerini bulusturan “Manisa Mesleki Egitim Gençlik Festivali”nde gençler, aileler, egitimciler ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin Vali Karadeniz ile röportajinin katilimcilara izletildigi programin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, 27 Kasim 2021 tarihinden itibaren Milli Egitim Bakanliginin mesleki egitim seferberligi baslattigini, bu çerçevede 160 bin civarinda ki mesleki egitim ögrencisinin 2022 sonuna kadar 1 milyona çikarilmasinin hedeflendigini söyledi.

Dikici, Manisa Milli Egitim Müdürlügü olarak ilgili tarih itibariyle 3 bin 900 ögrenci kaydi ile 81 il arasinda Manisa’nin Türkiye 8. si oldugunu da söyledi.



Gençlik Festivali’nin Manisa’ya hayirli olmasini dileyen Vali Yasar Karadeniz, “Buradan ögrencilerimize sunu belirtmek istiyorum ben buraya çikan 4 konusmaciyim ve bu 4 konusmacimizin üçü meslek lisesi mezunu. Sizler de eminim ki bir süre sonra bu siralarda bu kürsülerde bizlerden sonra gelecek olan ögrencilere ayni sekilde örnek olacaksiniz onlara yön göstereceksiniz. Sevgili gençler, biliyorum ki hepiniz büyüdügünüzde ekonomik yönden refah bir yasaminiz olsun istiyorsunuz. Bunlari istiyorsak mutlaka bir seyler üretmek zorundayiz” dedi.

Gelismis ülkelerde mühendislerin de sahada çalistigini bir örnek ile ögrencilere aktaran Vali Karadeniz “ ‘Ben mühendis oldum masa basi is istiyorum’ diye bir sey yok, eger mühendis oluyorsaniz, sahada isin içinde olacaksiniz dünya böyle çalisiyor. Ben inaniyorum, yüzünüzdeki o isiltiyi aliyorum hepiniz gayretinizle çalismanizla ülkemizin üretim yarisinda önde yer almasini saglayacaksiniz. Sizler birçok ilde yasayan emsallerinize göre sanslisiniz. Bunu da hiçbir zaman için unutmayin, çünkü sizler bu egitimi Manisa’da aliyorsunuz. Manisa Türkiye’nin sanayide en fazla üretim yaptigi 6 ilden birisi, bu imkâni iyi sekilde degerlendireceksiniz diye düsünüyorum” diye konustu.

Program sonunda stantlari gezerek ögrenciler ve aileleri ile sohbet eden Vali Karadeniz, sektör temsilcileri ve egitimcilerden bilgi aldi.

Manisa’da mesleki egitim kurumlarini ve çalismalarini yakindan tanitmayi, bu yolla mesleki egitim kurumlarini tercih edecek gençlerin dogru yönlendirme ile gelecege hazirlanmalarini amaçlayan festival çerçevesinde iki gün boyunca çok farkli etkinlikler düzenlendi.

Festivale katilim saglayan firma temsilcileri ile meslek lisesi 11 ve 12. sinif ögrencileri bir araya gelme firsati yakaladi. Bir istihdam fuari niteligi de tasiyan festivalde firma temsilcileri mezun olacak ögrenciler ile bulusturularak karsilikli istihdam olanagi olusturulmus oldu.

Birden fazla Organize Sanayi Bölgesi bulunana Manisa için mesleki egitimin gelistirilmesi, ögrencilerin ilgi alanlarini taniyarak gelecegine yön vermesi amacini da tasiyan festivalin birinci gününde 900 ortaokul 8. sinif ögrenci festival alanini ziyaret etti. Festivalin ikinci gününde ise bin 200 kisilik 11. ve 12. sinif ögrencileri festival alanini gezerek firma temsilcilerinden istihdam edilecekleri alanlar konusunda bilgi aldi.
Kaynak: İHA