Kurumlararasi Dayanisma Ve Isbirligi Egitimleri Sürüyor

Nevsehir Il Özel Idaresi köylerde yasayan sokak hayvanlari ile ilgili yapilmasi gereken is ve islemlere önem verilmis ve 5199 sayili Sokak Hayvanlarini Koruma Kanunu çerçevesinde kurumlar arasi dayanisma ve is birligini artirmak amaciyla ortak bir çalisma yürüttü.

Kurumlararasi Dayanisma Ve Isbirligi Egitimleri Sürüyor
Bu çerçevede Tarim ve Orman Bakanligi, 8. Sube Müdürlügünden Ürgüp Sefi/ Veteriner Hekim Tekin Keçeci ve Kapadokya Il Özel Idareler ve Belediyeler Birligi, Hayvan Kasabasindan Veteriner Hekim Ridvan Simsek ile Derinkuyu, Acigöl ve Gülsehir Kaymakamliklara ziyaretlerde bulunarak muhtarlara yasal süreçler ve Hayvan Kasabasi isleyisi hakkinda Veteriner Hekimlerce gerekli bilgilendirmeler yapildi. Il Özel Idaresi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce hazirlanmis olan bilgilendirici afisler dagitildi.

Il Özel Idaresi, sokak hayvanlari projesi ile köylerde yasayan sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi, rehabilite edilmesi, tedavisi ve beslenmesi için gerekli çalismalar baslatildi. Bu çerçevede mama ihtiyaçlari temin edilmis, hissedari oldugu Kapadokya Il Özel Idareleri ve Belediyeler Birligi, Hayvan Kasabasina personel ve araç destegi saglandi. Bundan sonra hayvanlarla ilgili her türlü is ve islemler hissedari oldugu Kapadokya Il Özel Idareleri ve Belediyeler Birligi Hayvan Kasabasi tarafindan yürütülecek. Muhtarlarin 0384 502 2122 numarali telefondan Hayvan Kasabasina ulasmalari yeterli olacak
Kaynak: İHA