Küçük Mira'nin Kopan Parmagi 3 Saatte Yerine Dikildi

Osmaniye’de evlerinin balkonunda oynarken çamasir ipine dolanan 6 yasindaki Mira’nin kopan parmagi 3 saatlik basarili bir ameliyat ile tekrar yerine dikildi. Olaydan 1 hafta sonra sagligina kavusan küçük kiz taburcu edilerek evine gönderildi.

Küçük Mira'nin Kopan Parmagi 3 Saatte Yerine Dikildi
Firat ve Aysegül Ates çiftinin 6 yasindaki kizlari Mira, havalarin da güzel olmasini firsat bilerek balkona çikti. Burada annesinin çamasir asmak için gerdigi ip ile oynamaya baslayan Mira, ipi parmagina doladigi sirada dengesini kaybederek yere düstü. Mira’nin eline dolanan naylon çamasir ipi, küçük kizin agirligi ile sol el serçe parmagini adeta biçak gibi keserek kopmasina yol açti.

Içerden Mira’nin feryatlarini duyan ailesi, küçük kizlarini ve kopan parmagi alarak zaman kaybetmeden Osmaniye Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapilan ilk kontrollerden sonra ambulans ile Medline Adana Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verilen küçük kiz, olaydan yaklasik 4 saat sonra hastaneye giris yapti. Burada Mira’nin tedavisini üstlenen Medline Adana Hastanesi Mikrocerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Dr. Bülent Özdemir, küçük kizin kopan parmagini yerine dikmek için ameliyata aldi.

Dr. Özdemir ve ekibinin mikrocerrahi yöntemi ile mikroskop altinda yaklasik 3 saat süren ameliyati sonrasinda küçük kizin kopan parmagi damar ve sinirleri ile birlikte yerine dikilerek önce yogun bakima sonra da servis katina alindi. Yaklasik 1 hafta hastanede kalan Mira’nin saglik durumunun iyi olduguna karar veren Dr. Özdemir, minik hastasini taburcu ederek evine gönderdi.

“Vakit kaybetmemek gerekiyor”

Olaydan 10 gün sonra kontroller için tekrar hastaneye gelen Mira’nin parmaginin durumunun gayet iyi oldugunu ve kisa bir süre sonra tamamen iyilesmis olarak görevini yapacagini söyleyen Dr. Özdemir, “Bu tür olaylarda saglik kuruluslarina yapilacak erken basvuru çok önemlidir. Ayrica kopan parmagin buz kaliplari yerine soguk suyla hafifçe islatilmis, temiz bir bezin içinde hizlica hastaneye ulastirilmasi gerekir. Bu sekilde gerçeklesen acil müdahalelerde kopan organi kurtarma sansimiz çok daha fazladir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA