Konya Itfaiyesi'nden Filistinli Itfaiyecilere Egitim

Konya Büyüksehir Belediyesi, kardes sehir isbirligi çerçevesinde Filistin El-Halil Belediyesi itfaiyecilerine acil durum ve afetlere müdahaleyi gelistirmek amaciyla 6 gün süren “Temel Itfaiye Er Egitim“ programi gerçeklestirdi.

Konya Itfaiyesi'nden Filistinli Itfaiyecilere Egitim
Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya’nin Filistin El-Halil Belediyesi’nde görevli itfaiye çalisanlarina itfaiye egitimi verdi. Konya Büyüksehir Belediyesi ile Filistin Devleti El-Halil Belediyesi arasinda sürdürülen kardes sehir isbirligi çerçevesinde acil durum ve afetlere müdahaleyi gelistirmek amaciyla gerçeklestirilen Temel Itfaiye Er Egitimi, Konya Itfaiyesi Egitim Merkezi (KITEM) tarafindan Filistin’de verildi.

El-Halil Belediyesi itfaiyecilerine egitimler; Kisisel Koruyucu Donanimlar, Yanma-Yangin Bilgisi, Söndürme Maddeleri ve Ekipmanlari, Yangina Müdahale Esaslari, Kurtarma Ekipmanlari ve Kullanim Teknikleri, Trafik Kazalarina Müdahale, Is Sagligi ve Güvenligi, Belediyelerde Afet Yönetimi ve Ilk Yardim basliklarinda hem teorik hem uygulamali olarak verildi.

Egitimler çerçevesinde Konya Itfaiyesi Egitim Merkezi’nde “Itfaiye Egitmen Egiticiligi” yapilmasi da planlaniyor.

El-Halil Belediyesi yöneticileri ve egitime katilan itfaiyeciler, kardes sehir Konya Itfaiyesi’nden aldiklari egitimlerin çok faydali geçtigini belirterek, Konya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. Uluslararasi alanda egitimlerini sürdürerek bir marka haline gelen Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, bugüne kadar TIKA isbirligiyle Özbekistan, Karadag, Tacikistan, Gambiya ve Libya itfaiyelerine de egitimler verdi. Konya Itfaiyesi Gürcistan ve Nijerya itfaiye teskilatlarinin da 2022 yilinda planlanan egitim sürecini sürdürüyor.
Kaynak: İHA