Kocasinan'da Ilkokullar Arasi Ödüllü Satranç Takim Turnuvasi Basliyor

Kocasinan Belediyesi’nin düzenledigi Ilkokullar Arasi Ödüllü Satranç Takim Turnuvasi için basvurular 23 Mayis’ta son buluyor. Akil oyunlarinin egitim açisindan çok önemli oldugunu vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Gelecegimizin teminati yavrularimiza yönelik yaptigimiz çalismalar ile onlarin sosyallesmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelismelerine büyük katki sagliyoruz” dedi.

Kocasinan'da Ilkokullar Arasi Ödüllü Satranç Takim Turnuvasi Basliyor
Çocuklarin zeka sporu turnuvasi ile hem eglenecegini hem de ögrenecegini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yasanabilir bir Kocasinan birakmak için yogun çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede gelecegimizin teminati yavrularimiza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda egitim vererek, onlarin sosyallesmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelismelerine katki sagliyoruz. Bu noktada çocuklari ve gençleri satranç ile bulusturmak ve satranca olan ilgilerini artirmak amaciyla turnuva düzenliyoruz. Bu yarisma sayesinde gençlerimiz, kazanma ve mücadelenin zekayla, akilla olan tarafini ortaya koyacaklar. Yavrularimiz, turnuva sayesinde hem eglenerek ögrenecek hem de sosyalleserek keyifli zaman geçirecekler. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarinlari olan evlatlarimizin daha iyi bir sekilde yetisebilmesi içindir. Biz onlarin gelecegi adina yarinlarda huzurlu ve mutlu olmalari için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri Il Temsilcigi isbirligiyle düzenlenen Ilkokullar Arasi Ödüllü Satranç Takim Turnuvasi, 25 ve 26 Mayis tarihinde Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilecek. Kocasinan sinirlarinda bulunan ilkokul ögrencilerinin katilacagi turnuva, B kategori 6-7 yas, A Kategori 8-9 yas olmak üzere 2 kategori yer aliyor. Zeka sporuna katilmak isteyen ögrencilerin, kayit için www.kayseri.tsf.org.tr adresinden ve detayli bilgi için ise 0(554) 797 52 65’ nolu telefondan aramalari yeterli olacagi belirtildi. Yarismada ilk dört dereceyi elde eden takimlara kupa, sporculara madalya ve çesitli ödüller verilecek.
Kaynak: İHA