Kocaeli Büyüksehir Belediye Meclisinde Canli Yayin Gerginligi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin mayis ayi meclis toplantisinda Baskan Tahir Büyükakin ile CHP Grup Baskan Vekili Engin Tasdemir arasinda canli yayin önergesiyle ilgili tartisma çikti. Tasdemir’in, meclisin canli yayinlanmasi talebini gereksiz bulan Büyükakin, "Burasi meclis, siyasetçilerin bilek güresi yaptigi yer degil" dedi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Meclisinde Canli Yayin Gerginligi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin mayis ayi olagan meclis toplantisinin 1. birlesimi Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in yönettigi mecliste, 125 gündem maddesi karara baglandi. Bir sonraki oturumda ise 40 maddenin görüsülmesi kararlastirildi.

Öte yandan, mecliste canli yayin tartismasi yasandi. CHP Grup Baskan Vekili Engin Tasdemir, meclisin canli yayinlanmasina iliskin önergesini meclise sundu.

Tasdemir, "Meclis toplantilarinin canli yayin yapilarak halkimiza ulastirilmasi noktasinda geçtigimiz yildan bu yana 2 kez meclis önergesi verdik. Her seferinde, kisa sürede yapilacagina dair cevaplar verdiniz. 3 yil geçmesine ragmen hala meclis toplantilarini israrla canli olarak yayinlamaktan kaçiniyor olmanizin gerekçesi nedir? Bu konuda ne zaman adim atmayi düsünüyorsunuz?" ifadelerini kullandi.

"Gereksiz oldugunu düsünüyorum"

Baskan Büyükakin, Tasdemir’in önergesine iliskin, "Ben size ’Canli yayin kisa sürede yapilacak’ demedim. ’Burayi sov alanina çevirme gibi bir yol açar. Herkes meclis toplantisinin gündemini degistirmek, reklam yapmak için kullanir’ dedim. Ilk önergede ’Burasi uygun degil, yeni meclis salonuna geçtigimizde yapariz’ demistiniz. Vatandasin talebi oldugunu düsünmüyorum ve gereksiz oldugunu düsünüyorum ki örneklerini de görüyoruz" diye konustu.



"Burasi siyasetçilerin bilek güresi yaptigi yer degil"

"Biz yayina karsi degiliz" diyen Büyükakin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Burasi Büyüksehir Belediye meclisi. Siyasetçilerin bilek güresi yaptigi yer degil. Burada kalite olsun istiyorum. Meclisin huzurunun kaçacagini düsünüyorum. Su ana kadar konustugumuzun topluma ne faydasi var? Neden rahatsiz olayim ki ben canli yayindan. Bu ortam sadece kavgaya sebep olur, ben bu mecliste kavga istemiyorum"
Kaynak: İHA