'Klasikten Moderne Fizik' Baslikli Söylesi Gerçeklestirildi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde Muallim Rifat Egitim Fakültesi tarafindan 2021-2022 akademik yili etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Klasikten Moderne Fizik” baslikli söyleside Fen Bilgisi Egitimi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Zeynel Abidin Yilmaz ögrencilerle bir araya geldi.

'Klasikten Moderne Fizik' Baslikli Söylesi Gerçeklestirildi
Söylesiye "Neden fizik ögrenmeliyiz?" sorusu ile baslayan Yilmaz, fizigin temelde ne oldugunu açiklarken fizik bilimini olusturan mekanik, elektrik, optik, manyetizma, termodinamik, atom fizigi, nükleer fizik, kati hal fizigi, yüksek enerji ve plazma fizigi gibi alanlar hakkinda bilgiler paylasti. Sunumu esnasinda verdigi çarpici örnekleri ve basitçe somutlastirarak anlattigi karmasik deneyleri katilimcilarin oldukça ilgisini çekti. Yilmaz, modern fizigin dogusunu baslatan olaylari farkli bölümlerden olusan katilimcilar için anlasilir bir sekilde ifade etti.

Ayrica modern fizigin temel taslari olarak sayilabilecek siyah cisim isimasi, görelilik kurami, zamanin dördüncü bir boyut olarak kabul görmesi, ikizler paradoksu, Schrödinger’in kedisi ve çift yarik deneyi gibi konularda verdigi bilgilerle sunumunu tamamlayan Yilmaz, program sonunda katilimcilarin sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA