KKTC'de Kurulan UBP-DP-YDP Koalisyonuna Meclisten Güvenoyu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Dogus Partisi’nden (YDP) olusan koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi’nde yapilan oylamada güvenoyu aldi.

KKTC'de Kurulan UBP-DP-YDP Koalisyonuna Meclisten Güvenoyu
KKTC’de Içisleri Bakani ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel baskanliginda kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Dogus Partisi’nden (YDP) olusan koalisyon hükümeti için Cumhuriyet Meclisi’nde güven oylamasi yapildi.

Oylamada, 50 milletvekilinden 29’u lehte, 20’si aleyhte oy kullanirken, 1 milletvekili ise oy kullanmadi. Muhalefet partileri olan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Halkin Partisi (HP) UBP-DP-YDP koalisyonuna ret oyu verdi.

Basbakan Üstel oylamanin ardindan yaptigi açiklamada, "Biz atesten gömlegi giydik. Ülkemiz, devletimiz için çalisacagiz. Bu zor günlerden sevgiyle birlik beraberlik içinde anavatanin destegiyle çikacagiz" dedi.

KKTC’de Basbakan Faiz Sucuoglu liderliginde 25 Nisan’da kurulan UBP, DP ve YDP’den olusan koalisyon hükümeti 30 Nisan’da istifa etmisti. Hükümetin istifasinin ardindan Cumhurbaskani Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini Içisleri Bakani Üstel’e vermisti. Ardindan Üstel baskanliginda 12 Mayis’ta UBP-DP-YDP’nin olusturdugu koalisyon hükümeti kurulmustu.
Kaynak: İHA