Kitap Kardesligi Projesi Ile Dogu Ile Bati Arasinda Gönül Köprüsü Kuruldu

Bursa Birlik Vakfi bünyesinde gönüllü olarak faaliyet gösteren Uludag Üniversitesi ögrencileri, Agri’daki köy okulu ögrencileriyle bir araya gelerek Dogu ile Bati arasinda gönül köprüsü kurdu.

Kitap Kardesligi Projesi Ile Dogu Ile Bati Arasinda Gönül Köprüsü Kuruldu
2012 yilinda Birlik vakfi Bursa Subesi ve Genç Birlik Bursa tarafindan baslatilan “Kitap Kardesligi Projesi” ile Uludag Üniversitesi’nde egitim gören 23 ögrenci, Dogu ile Bati arasinda gönül köprüsü kurmak amaciyla Erzurum, Agri ve Kars’ta bulunan köy okulu ögrencileriyle bir araya gelmek için Bursa’dan yola çikti. Erzurum’dan sonra Agri’ya gelen ve burada Tasliçay, Hamur ve Dogubayazit’ta bulunan köy okullarini ziyaret eden gönüllü ekip, ögrencilere çesitli hediyeler verdi. Çocuklara okuduklari bölümlerle ilgili bilgiler anlatip meslekleri tanitan gönüllü ekip daha sonra okul bahçesinde çesitli oyunlar oynayip çocuklarin yüzlerini boyayarak doyasiya eglendi.

2012 yilinda baslattiklari projeyi 10 yildir devam ettirdiklerini söyleyen Birlik Vakfi Üniversite Baskani Mehmet Emin Senses, “ 2012 yilinda bir projeye basladik. Bursa Birlik Vakfi ve Birlik Vakfi’nin gençlik tesekkülü olan Genç Birligin yürütmüs oldugu bir proje bu. Ayni zamanda Uludag Üniversitemizde bulunan 3 toplulukla beraber 2012 yilindan beri bu projeyi yürütüyoruz. Bu sene 10’uncu yilina girdik. Erzurum, Agri ve Kars’a geldik. Özellikle projemizde Birlik Vakfi’nin, Genç Birligin, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in ve Genel Sekreterimiz Ulas beyin çok fazla katkisi oluyor. Geldigimiz illerde bizi misafir eden belediye baskanlarimiz, kaymakamlarimiz ve is adamlarimiz oluyor. Böylelikle 1 hafta süren bir yolculuga çikiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Projenin asil amaci Dogu ile Bati arasinda köprü kurmak”

Projenin asil amacinin Dogu ile Bati arasinda köprü görevi kurmak oldugunu söyleyen Proje Koordinatörü Yunus Emre Güreli ise, “Biz buraya çocuklarin ve okullarin ihtiyacini getiriyoruz ama projemizin asil amaci Dogu ile Bati arasinda bir köprü görevi görebilmek. Buraya gelip çocuklara unutulmadiklarini göstermek asil amacimiz. Getirdigimiz seyler unutulup gider ama bir çocugun gülümsemesine vesile olursak o bunu hiçbir zaman unutamaz. Bu süreçte yoruluyoruz ama buraya gelip çocuklarin yüzlerindeki gülümsemeyi gördügümüz zaman bizim tüm yorgunlugumuz silinip gidiyor.” dedi.

Kaynak: İHA