Keçiören'de Üniversiteye Hazirlik Ögrencileri Için Kariyer Tanitimi

Keçiören Belediyesi tarafindan üniversiteye hazirlik ögrencilerine yönelik Kariyer Tanitim Günleri düzenlendi.

Keçiören'de Üniversiteye Hazirlik Ögrencileri Için Kariyer Tanitimi
Kariyer Tanitim Günleri, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un da katilimiyla Estergon Türk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Baskan Altinok, ögrencilere hitaben yaptigi konusmada, “Milletlerin ve devletlerin gelecegi çocuklari ve gençleridir. Sevgili gençler, bir nesil gidiyor diger bir nesil geliyor. Gün olacak ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Siyasetten bürokrasiye ve özel sektöre kadar her alanda sizler söz sahibi olacaksiniz. Ülkemizin sahibi sizlersiniz. Gençlerimizin kendini gelecege en iyi sekilde hazirlamasi lazim. Inanirsaniz basarirsiniz. Basarmak inanmaktan ve çalismaktan geçiyor” dedi.

Ögrencilerin üniversite tercihleri ve meslek yasamlarina iliskin tavsiyelerde de bulunan Altinok, su sekilde konustu:

“Ülkemizde birçok üniversite ve fakülte var. Devletimizin de farkli sektörlerde is gücüne ihtiyaci var. Gelecegin mesleklerini, gelecegin sektörlerini iyi takip etmelisiniz. Sevdiginiz ve istediginiz alanda basarili olursunuz. Bir de kesfedilmemis yetenekler vardir. Sizi alirlar mülakat yaparlar ve bir de bakarsiniz ki hiç farkinda olmadiginiz bir yeteneginiz varmis. Bu anlamda da girisimci olmalisiniz. Ülkelere baktigimizda kamuda en çok istihdam saglayan ülkelerin basinda geliyoruz. Bu baska bir ülkede yok. 20 yil öncekine göre farkli bir dünyadayiz. Alaninizi seçerken gerek kamuda gerek özel sektörde gelisen alanlari takip edin ve seçimlerinizi ona göre yapin.”

Yarin kutlanacak 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’na da deginen Altinok sunlari kaydetti:

“Yarin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami. 19 Mayis 1919’da Istanbul isgal altindadir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Türk milleti esir olmaz, manda olmaz, ya istiklal ya ölüm’ diyerek Milli Mücadele’yi baslatir. Atatürk Ankara’ya geldiginde ilk olarak su anda Meteoroloji Genel Müdürlügü olarak hizmet veren tarihi yapiya gelmis ve burayi karargah olarak kullanmistir. Milli Mücadele’yi buradan yönetmistir. Yaklasik 6 ay burada kaldiktan sonra Ulus’taki Istasyon Caddesi üzerinde bulunan binaya geçmis ama burayi Milli Mücadele’nin merkezi, karargah olarak kullanmaya devam etmistir. Keçiören Milli Mücadele’mizde bir dönüm noktasi, devletimizin kurulmasinda ve kurtulmasinda çok önemli bir yer, önemli bir mihenk tasidir. Yigit ve güzel insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Mekanlari cennet olsun.”

Altinok, konusmasinin ardindan ögrencilerle birlikte tanitim stantlarini gezdi. 18 üniversitenin stant kurdugu Tanitim Günleri’nde ögrenciler sinav öncesinde ilgi duyduklari okul ve bölümlerle ilgili bilgi alma firsati buldu. Çesitli ikramlarin da sunuldugu programda ögrenciler için mini bir konser de düzenlendi.

Kaynak: İHA