Joyce Teknoloji, Türkiye'den Dünyaya Elektrikli Motor Satacak

Tasarim, yazilim ve üretimde tamami Türk mühendislerinden olusan bir ekiple hizmet veren Joyce Teknoloji, yerli elektrikli motorlarini ve elektrikli kurtarma araci ’Kar Aslani’ni, Çorlu’daki Dogada Yasam Fuari’nda gerçeklestirdigi lansmanla ziyaretçilerin begenisine sundu.

Joyce Teknoloji, Türkiye'den Dünyaya Elektrikli Motor Satacak
Elektrikli motor konusunda yerli üretim hedefiyle yola çikan Joyce Teknoloji’nin fuar alaninda gerçeklestirdigi tanitim toplantisina Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Tekirdag Belediye Baskani Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Baskani Ahmet Sarikurt basta olmak üzere; ilçe belediye baskanlari, yerel mülki ve idari amirler, siyasi parti ilçe teskilati baskanlari, sektör temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Tüm konuklara katilimlarindan ötürü tesekkür eden Joyce Teknoloji Ceo’su Eren Efe Erkan, sirket olarak elektrikli motor ve yerli yazilim konusunda Türkiye’nin adini tüm dünyaya duyurmayi hedeflediklerini vurguladi.

Joyce Teknoloji Ceo’su Eren Efe Erkan, yazilim, tasarim ve üretimlerini Denizli Teknokent, ITÜ Teknokent ve Çerkezköy’deki fabrikalarinda toplam 50 kisilik bir ekiple gerçeklestirdiklerini, hem yurt içi hem de yurt disi pazarda büyümek için yola çiktiklarini kaydetti.



Gelecegin teknolojisini üretiyoruz

Gelecegin teknolojisini bugünden olusturmaya çalistiklarini belirten Erkan, “Elektrikli motorlar gelecegin teknolojisidir. Teknolojik olarak disari bagimliligimizi azaltmak için kendi imkanlarimizla ve Türk mühendislerle yeni nesil yüksek verimli elektrik motorlari tasarlayip üretimini yapiyoruz. En yüksek verim için motorumuz bilgisayar ortamindaki tasarimdan son ürün olusana dek türlü asamalardan ve kontrollerden geçiyor. Ülkemiz de bu konuda önemli bir potansiyele sahip. Bu motorlarin kullanimi çok daha yayginlasacak ve yerli üretim konusunda ciddi bir açik var. Ülkemizde bu isi yapan az sayida markadan biriyiz. Elektrikli motor üretimi konusunda Türkiye olarak önemli bir avantaja sahibiz. Yetismis insan kaynagimiz var ve bu konuda rakiplerimiz de çok degil. Ilerlemek için her türlü imkana sahibiz” diye konustu.



Elektrikli kurtarma araci Kar Aslani

Eren Efe Erkan, iklim degisikligiyle birlikte daha çok yasanmaya baslayan dogal afetlerle mücadele için Kar Aslani adini verdiklerini elektrikli bir ambulans gelistirdiklerini de dile getirdi. Erkan sözlerine söyle devam etti: “Özellikle sel, deprem ve çig felaketlerinde kullanilmak üzere yine Türk mühendisleri olarak gelistirdigimiz elektrikli kurtarma araci Kar Aslani’nin üretimine hazirlaniyoruz. Ilk prototipimizi banttan indirdik. Bu özel araç, insanli ve insansiz sekilde, hem karada hem de denizde kullanilabiliyor. Bulundugu yerde 360 derece dönebilme kabiliyetine de sahip. Içten yanmali motorlar özellikle çig bölgelerinde ses dalgasi yaydigi ve çigi tetikleyebilecegi için kullanilmasi tehlikeli sonuçlar meydana getirebiliyor. Kar Aslani modelimiz elektrikli motoru sayesinde sessiz çalistigi için bu riski de ortadan kaldiriyor. Aracimiz, sel deprem gibi felaketlerde de kullanilmak üzere çok amaçli olarak tasarlandi”

Yerli yazilimla araçlar daha güvenli olacak

Yerli yazilimlarin en az motor teknolojisi kadar önemli oldugunun altini çizen Ceo Eren Efe Erkan, firma olarak kurduklari ekiple birlikte çok amaçli yerli yazilimlar da gelistirdiklerine dikkat çekti. Erkan, “Elektrikli motorlar ve bunu çalistirmak için kullanilan yazilimlar büyük oranda yurtdisindan geliyor. Savas, pandemi ambargo gibi nedenlerle uluslararasi ticarette aksamalar olabiliyor. Üstelik yabanci yazilimlar, özellikle savunma sanayisinde disaridan müdahale riskine açik olmasi nedeniyle bir güvenlik sorunu olusturuyor. Bu sebeple kendi ekibimizi kurarak tamamen yerli bir yazilim olusturduk. Elektrikli motorun çalismasi için gerekli olan yazilim için ekibimiz çok kullanisli bir platform hazirladi. Dron, elektrikli bisiklet, otomobil, forklift ve akliniza gelebilecek her türlü elektrikli motorda kullanilmak üzere bu yazilimi gelistirdik. Bu yazilim temelde ayni altyapiyi kullandigi için farkli motorlarda ayni sekilde kullanilmaya da uygun” dedi.



Tek kisilik araba Agustos’ta

Eren Efe Erkan, “Isini iyi yapan bu konuda kendini gelistirmis donanimli teknik ve mühendislik ekiplerini Joyce Teknoloji çatisinda bir araya getirdik. Motor ve yazilimdaki disa bagimliligi azaltmak istedik. Bu yilin Agustos ayinda tek kisilik elektrik araçtaki ilk modelimizi banttan indirecegiz. Yenilenebilir, sürdürülebilir ve Birlesmis Milletler normlarina uygun dünyadaki ilk otomobil olacak. 45 km ve 60 km menzilli, tek kisilik sehir içinde kullanmak üzere üretilen makro carlar (araç) üretecegiz. Aracimiz çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor. Gerektiginde yüzde 100 geri dönüstürülebilir bir araç. Bu tek kisilik ilk modelimiz, bu aracin iki kisilik modeli, motosiklet ve 4 metrelik teknesi de gelecek. Yurtdisina göre yüzde 60 daha uygun maliyetlerle üretecegimiz bu makro carlarla, hem yurtdisinda hem de ülkemizde otomotiv sektörüne yeni bir soluk getirecegiz” ifadesini kullandi.

Yüksek verim sagliyor

Içten yanmali veya verimsiz elektrikli araçlara alternatif olabilecek özel bir tasarima imza attiklarini vurgulayan Joyce Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Eroglu da sunlari söyledi: “Çim biçme makinesi, asansör, elektrikli bisiklet, araba, tekne hatta IHA, SIHA gibi savunma sanayisine uygun hem endüstriyel hem de gündelik yasamdaki ihtiyaçlara cevap verebilecek yelpazede motor çesitlerimiz bulunuyor. Eski elektrikli motorlarin enerji sarfiyati yüksek ve verimliligi çok düsük. Bizim motorlarimiz ise yüksek verimliligiyle daha kullanisli bir alternatif sunuyor. Amacimiz ülkemiz elektrikli motor konusunda üst seviyelere çikarmak, yurtdisina yazilim, araç ve motor satarak katma deger olusturmak. Tedarikte olusabilecek sikintilardan etkilenmeden disa bagimliligi azaltarak hem güvenlik hem de üretim konusunda ülkemizi daha güçlü bir hale getirmek istiyoruz. Türkiye’ye yeni bir teknolojik vizyonla kazandirarak yol almak istiyoruz. Çünkü Türkiye kazanirsa hepimizin kazanacagini çok iyi biliyoruz”
Kaynak: İHA