Istanbul'a Saganak Yagis Uyarisi

AKOM’dan yapilan açiklamada, ögleden sonra sicakliklarin bahar degerlerine gerilemesi ve il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü saganak yagmur geçisleri beklendigi ifade edilerek, vatandaslar da agaç devrilmesi, tabela uçmasi gibi tehlikelere karsi uyarildi.

Istanbul'a Saganak Yagis Uyarisi
AKOM’dan yapilan açiklamada, "Istanbul’da halihazirda güneyli yönlerden hafif esen rüzgârin ögle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi 40-75km/saat, 25 santigrat derece civarinda seyreden sicakliklarin 5-8 santigrat derece birden azalmasi bekleniyor. Sicakliklarin bahar degerlerine gerilemesiyle beraber, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü saganak yagislarin yasanacagi tahmin ediliyor" denildi.

"Yagisin ögle saatlerinden sonra 15.00’te il genelinde etkili olmasi bekleniyor"

Öglen saatlerine dikkat çekilen açiklamada yagisin Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde baslamasinin beklendigi ifade edildi. Yagisin öglen saatlerinde sonra il genelinde etkili olmasinin beklendiginin ifade edildigi açiklamada, "Ögle saatleri 12.00’den itibaren Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde baslamasi beklenen yagislarin, ögle saatlerinden sonra 15.00’te il genelinde etkili olmasi bekleniyor. Yagisli havanin gece saatlerinde 22.00, serin havanin ise Cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecegi öngörülüyor. Sicak ve nemli havalarin ardindan kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ile birlikte gelen soguk hava nedeni ile kisa süreli ve ani gelisen siddetli yagislar olusabiliyor. Yagis aninda firtina ve gök gürültüsü ile birlikte kisa süreli ve ani bastiran saganak yagislar, birkaç saati asmasa da önemli miktarda yagis birakiyor. IBB, siddetli yagislar nedeniyle ulasimin aksamamasi, yollarda, dere yataklarinda su baskinlari olusmamasi için ekiplerini sahada hazir tutuyor. Vatandaslarin da agaç devrilmesi, tabela uçmasi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olmasi öneriliyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA