Ikinci Kadir Seker Olayinda Ilk Durusma

Eskisehir’de sokakta kavga ettigi esini ve kizini biçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir A.’nin biçakla yaralandigi olayla ilgili davanin ilk durusmasi görüldü. Kavgayi ayirmak isterken Afgan sanigi biçakladigi öne sürülen Tolga D., “Bizim baska sekilde sahsi etkisiz hale getirme sansimiz yoktu. Sahsin kaçmasini engelleyip polise teslim etmek istedik” dedi.

Ikinci Kadir Seker Olayinda Ilk Durusma
Emek Mahallesi Ertas Caddesi’nde Afganistan uyruklu Abdulkadir A. (62) ile esi Shahnaz N. (47) ve kizi Nasim Gol A. (32) arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyüyüp kavgaya dönüsmesiyle Abdulkadir A., üzerinde tasidigi biçakla esini ve kizini yaraladi. Yoldan geçerken olayi gören Tolga D. (19) ve arkadaslari kavgayi ayirmak için ailenin yanina gitti. Çikan arbedede Tolga D., biçakla Abdulkadir A.’yi yaraladi. Arkadasi Tolga D.’ye yardim etmek için olaya müdahale eden Hüseyin S. ise arbedede biçakla ayagindan yaralandi. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kavgada yaralanan Shahnaz N. ve Abdulkadir A. ile kizlari Nasim Gol A. olay yerine gelen saglik ekiplerince Eskisehir Sehir Hastanesi’ne kaldirildi. Polis ekiplerince olay yerinde gözaltina alinan Tolga D. ise emniyetteki sorgusunun ardindan adliyeye sevk edildi. Çikarildigi sulh ceza mahkemesince tutuklanan Tolga D. cezaevine gönderildi. Tolga D. avukatinin itirazi üzerine adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, süpheli Abdulkadir A. ise 6 gün sonra tedavisinin tamamlanmasinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Afgan saniga 22 yila kadar hapis talebi

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca tutuklu sanik Abdulkadir A. ve tutuksuz yargilanan Tolga D. hakkinda hazirlanan iddianame 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Iddianamede sanik Abdulkadir A. hakkinda kizi Nasim Gol A’yi ve kavga esnasinda kendisini engellemeye çalisan Hüseyin S.’yi biçakla kasten yaralamaktan 8 aydan 2 yila kadar, esi Shahnaz N’ye yönelik ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 13 yildan 20 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Kavgayi ayirmak isterken Abdulkadir A.’yi biçakla yaraladigi iddia edilen Tolga D. hakkinda ise ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yil hapis cezasi talep edildi.

Eskisehir 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasinda tutuklu sanik Abdulkadir A., tutuksuz saniklar Tolga D., Hüseyin S. ve Sükrü T. mahkeme salonunda hazir bulundu. Müstekiler Shahnaz N. ve Nasim Gol A. ise durusmaya katilmadi.

“Bizim baska sekilde sahsi etkisiz hale getirme sansimiz yoktu”

Mahkemedeki savunmasinda arkadaslariyla gördügü kavgayi farkli sekilde ayiramayacaklarini söyleyen sanik Tolga D., “Tramvayla mahalleme dönüyordum. Hüseyin, Sükrü ve Ali beni duragin orada bekliyorlardi. Bulusup birlikte yürürken arkamizdan kadin çiglik sesleri duyduk. Dönüp baktigimizda bir adam iki kadini biçakliyordu. Hüseyin oraya dogru kostu ve adama tekme atti. Bogusurlarken Hüseyin sahsin elindeki biçakla ayagindan yaralandi. Ben de kavgayi ayirmaya çalistim. Sahis biçagi bana savurdu ve biçak montumu yirtti fakat yaralanmadim. Daha sonra yanimdaki biçagi çikararak bir kere savurdum. Sahsin vücuduna gelip gelmedigini görmedim. Arkadasim Hüseyin yerdeydi. Olay basinda Hüseyin tekme atmisti. Onun disinda benden baska vuran olmadi. Bizim baska sekilde sahsi etkisiz hale getirme sansimiz yoktu. Ben biçak savurduktan sonra Abdulkadir kaçmaya basladi.

Biz onu 20-30 metre takip ettik, çünkü kadinlarin ikisi de yaraliydi. Sahsin kaçmasini engelleyip polise teslim etmek istedik. Sahis bir markete saklandi, elinde biçak vardi, biz markete girmedik. Polisi ve 112’yi ben aradim. Abdulkadir’i öldürmek ya da yaralamak gibi bir kastim yoktu” dedi.



“Disariya az çikmalarini istiyordum fakat beni dinlemiyorlardi, bana yalan söylediler”

Savunmasinda olayi anlatan Abdulkadir A. ise esini ve kizini biçakladigini kabul ederek, “Esim ve kizim bazi konularda bana yalan söylediler. Disariya az çikmalarini istiyordum fakat beni dinlemiyorlardi. Bu sebeple tartisma yasadik. Tartisma esnasinda Shahnaz’a bir kez biçakla vurdum. Öldürme kastim yoktu. Kizim da esimin yanindaydi, ona da biçakla vurmus bulundum. Daha sonra 4 kisi gelip bana saldirdilar. Birisi beni biçakladi. 4 kisi bir taraftan, 4 kisi diger taraftan saldirdi. Net hatirlamiyorum. Yere düstüm, sonra olay yerinden kaçarak bir markete saklandim. Kizimi ve esimi biçakladigimi kabul ediyorum fakat Hüseyin’i biçakladigimi kabul etmiyorum” ifadelerini kullandi.

Durusma devam ediyor.
Kaynak: İHA