Hedef Kruvaziyer Turizminde Avrupa Liderligi

Izmir, kruvaziyer turizminde Avrupa’da lider destinasyon olma hedefi dogrultusunda, 16 ülkeden 129 yabanci misafire ev sahipligi yapti. Costa Crociere gemisi ile Belçika, Hollanda, Yunanistan, Slovakya, Isveç, Romanya, Finlandiya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, Hirvatistan, Karadag, Tunus, Malta, Norveç ve Macaristan’dan kente gelen seyahat acenteleri, gazeteciler, influencerlar ve bloggerlar, Efes, Urla, kent merkezi ve Tarihi Kemeralti Çarsisi’ni gezdikten sonra Izmir Ticaret Odasi ev sahipliginde düzenlenen organizasyonda bulustu.

Hedef Kruvaziyer Turizminde Avrupa Liderligi
Costa Crociere kruvaziyer gemisi ile 16 farkli ülkeden gelen konuklar için düzenlenen Kent Tanitim organizasyonu kapsaminda, Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Restorani Teras 1885’te “Turizm Yazarlari, Dijital Turizmciler ve Tur Operatörleri Bulusma Yemegi” gerçeklestirildi.

Açilis konusmalarini Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani (IBB) Tunç Soyer, Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Emre Kizilgünesler ve Costa Crociere Akdeniz Yeni Marketleri, Ingiltere, Dogu Avrupa ve Orta Dogu Pazarlarindan Sorumlu Costa Crociere Büyüyen Pazarlar Satis ve Pazarlama Direktörü Alessandro Bottaro’nun yaptigi organizasyona, Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, IZTO Meclis Baskani Selami Özpoyraz, Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Zekeriya Mutlu, IZTO Meclis Katip Üyesi Ali Yaramisli, TURSAB Ege BTK Baskani ve IZTO 41. Turizm, Seyahat Acentalari ve Oto Kiralama Grubu Komite Baskani Kivanç Meriç, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, 43. Konaklama Komitesi Baskani Ahmet Kilimci katildi.



Kösger: “Dünyanin en güvenli metropollerinden biri”

Dünyanin farkli noktalarindan gelen misafirleri Izmir’de agirlamaktan dolayi büyük memnuniyet duyduklarini belirterek sözlerine baslayan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, “Izmir pek çok medeniyete ev sahipligi yapmis bir kent. Tarihi zenginligimiz, bize bu medeniyetlerden miras. Izmir çok kültürlü yapisiyla, insanlarin yüzyillardir baris ve huzur içinde yasadigi bir sehir. Kentimizde degisik mezhepten birçok kliseyi, ayni sokak üzerinde 7 tane sinegogu görebilirsiniz. Bir arada yasama ve hosgörü kültürüne sahibiz. Dünyanin en güvenli metropollerinden birinde, suç oranlarinin son derece düsük oldugu güvenli bir sehirde bulunuyorsunuz. Izmir’de faaliyetlerinizi gönül rahatligiyla sürdürebilirsiniz” diye konustu.



Soyer: “Mükemmel bir destinasyon”

Izmir’in tarihi ve kültürel pek çok zenginlige ev sahipligi yaptigini söyleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Izmir’de pek çok antik sehir var. Bunun ötesinde, dünyadaki tüm flamingo nüfusunun yüzde 10’u sehir merkezine sadece 10 dakika uzaklikta bulunuyor. Biz bir yolculuga çiktik ve amacimiz sehrimizin kültürel ve dogal mirasini tüm dünyaya tanitmak. Ekosistemi, tarihi güzellikleri, gastronomisi, saglikli çevresi ve güvenli sokaklariyla Izmir mükemmel bir destinasyon. Hepinize kentimize geldiginiz için çok tesekkür ederiz, keyifli vakit geçirmeniz dilegiyle” dedi.



Kizilgünesler: “Izmir sektöre geri dönüyor”

Izmir’in çaglar boyunca çok önemli bir liman kenti olduguna dikkat çeken IZTO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Emre Kizilgünesler, “Turizm faaliyetleri, Odamizin Izmir vizyonunun çok önemli bir kismini teskil ediyor. Bundan dolayi ‘12 ay boyunca turizm’ düsturuyla kruvaziyer gemilerini kentimizde agirlamak için birçok çalisma yapiyoruz. Izmir Valiligi öncülügünde son derece aktif bir çalisma grubu kuruldu. Bu ekipte Odamiz, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir Deniz Ticaret Odasi, IZFAS VE TURSAB yer aliyor. Izmir’i Avrupa’nin lider destinasyonlarindan birisi haline getirmek hedefindeyiz. Amacimiz, Izmir’i sadece kruvaziyer gemilerin programina dahil etmekten ibaret degil, transit nokta olmamizin yanisira Izmir’i ana çikis noktasi yapmak, Izmir odakli programlar hazirlamak ve konaklamali kruvaziyer turizmini gelistirmek önceligimiz. Kruvaziyer turizmi için önemli böyle seçkin bir gruba ev sahipligi yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.



Bottaro: “Izmir’de olmak bizim için harika bir deneyim”

Costa Crociere Satis ve Pazarlama Direktörü Alessandro Bottaro, “Izmir’de olmak bizim için harika bir deneyim. Hepimiz farkli kitalardan, farkli ülkelerden geliyoruz. Burada sadece Türkiye misafirperverligini degil, Ege’nin misafirperverligini de deneyimliyoruz. Bugün çok güzel bir söz duydum, sizlerle paylasmak istiyorum; ‘Izmir’e ilk geldiginizde konuk olursunuz, ikinci geldiginizde dostumuz olursunuz, üçüncü geldiginizde ise artik ailemizin bir parçasi olursunuz’ Hepimiz burada ailenizin bir parçasiyiz. Çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir Ticaret Odasi, Izmir Il Kültür Turizm Müdürlügü, TURSAB ve Izmir Rehberler Odasi koordinasyonunda gün boyunca gerçeklestirilen turlar kapsaminda konuklar, UNESCO mirasi Efes ve Izmir Tarihi Liman Kenti Alan Baskanligi içinde bulunan kent merkezinde kültür ve yasami deneyimledi. Urla bölgesinde ise Izmir’e has zeytin, zeytinyagi, üzüm ve baglarla bulusarak özel bir gastronomi deneyimi yasadilar
Kaynak: İHA