Hayatlarinda Ilk Defa Deniz Gören Siirtli Çocuklarin Büyük Mutlulugu

Bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Siirt’ten Samsun’a gelen 13 minik çocuk hayatlarinda ilk defa deniz gördü. Kimileri denizde halay çekerken kimileri ise dakikalarca kumda oynayarak unutulmaz anlar yasadi.

Hayatlarinda Ilk Defa Deniz Gören Siirtli Çocuklarin Büyük Mutlulugu
Siirt’in Pervari ilçesi Tosuntarla köyünde yasayan 13 çocuk sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen gurbetçi Olgun Aydogan(56) isimli vatandasin girisimleriyle Samsun’a getirildi.

Pandemiden dolayi ertelen proje 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleriyle birlesince daha da anlam kazandi. Sabahin ilk isiklarinda denizi görür görmez kumsala kosan çocuklar doyasiya eglendi. Kimi çocuklar sudan çikmak istemedi kimileri ise deniz kabugu toplayarak denizde halay çekti. Daha önce deniz görmediklerini söyleyen minikler çok mutlu olduklarini ve bir daha gelmek istediklerini ifade ettiler.

“Bahçelerinin arkalarinda gördükleri gölleri deniz olarak bana tanimlaniyorlardi”

Ögrencilerinin çok mutlu oldugunu söyleyen Tosuntarla Ilkokulu görevli sinif ögretmeni Elif Uysal, “Bu aslinda 3 yildir devam eden bir proje. Ilk olarak okulumuzda yardim amaçli ben Olgun Bey’e ulastim. Proje ilk olarak okula yardimla basladi.

Sonra çocuklar denizi çok merak ediyorlardi. Bu yüzden ben Olgun Bey’e böyle bir teklif sundum. Özellikle 19 Mayis olsun istedik. Çocuklarin o milli bilinç duygusunu yasamasini arzu ettik. Kendisiyle iletisime geçtik. Bu sekilde projemiz basladi.

Hayatlarinda ilk defa deniz gördüler. Ben daha önce denizi anlatiyordum ama sordugum zaman ’denizi gördük’ diyorlardi. Bahçelerinin arkalarinda gördükleri gölleri deniz olarak bana tanimlaniyorlardi. Onlar için çok güzel bir ani oldu” dedi.



“Tamamen dayanisma projesidir”

Çocuklarda güzel bir ani birakmak istediklerini söyleyen Olgun Aydogan, “2019 yilinda bana çok dokunakli bir mesaj geldi. Okullarinin bahçe duvarlarinin olmadigi, bahçeye çikamadiklari gibi bir mesaj aldim. Biz de süreci baslattik. Okullarinin bahçe duvarlarini yaptik. Okulun bahçesinde oyun parki yaptik. Lojman tamirini yaptik. Orada 2 tane okulumuza katkimiz oldu. Bu projeyi daha önce yapacaktik fakat pandemiden dolayi 2 sene ertelendi. Bu proje destek veren Murat Öztürk, Özkan Bugdayci, Saban Tan, Ahmet Bayraktar, Yunus Kiliç, Nihat Gürbüz ve Mehmet Cesur arkadaslarima tesekkür ediyorum. Orada bir arkadasimiza akülü araç hediye ettik. Burasi sözün bittigi yer. En büyük mutluluk budur. Bundan örnek alacak bir sürü arkadasimiz vardir. Bu ani yasasinlar. Bir seylerin yapilmasi lazim. Bu bir projedir. Bu bir hayir projesi degil tamamen dayanisma projesidir” diye konustu.

Minikler ayrica Samsun’da bulunan belediye baskanlarini ziyaret edecek. Akabinde 19 Mayis etkinliklerine katilacak olan minikler daha sonra Siirt’e dönecekler.
Kaynak: İHA