'Hayat' Ailesi Hemsireler Haftasini Kutladi

Özel Hayat Hastanesi yönetimi, saglik ordusunun vazgeçilmezleri arasinda olan hemsireleri unutmadi.

'Hayat' Ailesi Hemsireler Haftasini Kutladi
Hayat Hastanesi hemsireleri, Merinos Gölpark’ta organize edilen etkinlikte bir araya geldi. Hemsireler Haftasi’ni kutlayan hemsireler, düzenlenen geceyle yogun is temposuna kisa bir süreligine ara vererek doyasiya eglenirken stres atarak fotograf çektirdi. Organize edilen etkinlige, Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Uz. Dr. Ahmet Özkul, Hayat Hastanesi Bashekimi Dr. Fatih Özkul, Bashemsire Gülsen Tutarli ve çok sayida saglik çalisani ile hemsireler katildi.

Gecenin açilis konusmasini yapan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Özkul, hemsirelerin saglik sektörünün vazgeçilmez yapi taslarindan oldugunu vurgularken, bu tür bulusmalara çok önem verdiklerini, sadece bir hastane degil ayni zamanda çok büyük bir aile olduklarini ifade etti.

Özkul, hemsireligin anlam ve önemine deginerek, “Gevher Nesibe’yi hepiniz biliyorsunuz, kendisi ilk Türk hemsire olarak tarihe geçmistir. Rivayet olunur ki dönemin Selçuklu sultaninin kizi olan Gevher Nesibe hemsirelik alaninda hayli gayret göstermis fakat ne yazik ki kendisi de veremden vefat etmistir. Hemsireler hem tarihte hem de hastanelerde üstlendikleri agir misyonu yerine getirerek fedakarlikta bulunmuslardir. Ilk basta insani sevmek gerekiyor, bu meslegi icra etmek için. Bu vesileyle ülkesine hizmet eden hemsirelerimizin haftasini kutlarim, hayatini kaybetmis tüm hemsirelere de Allah’tan rahmet dilerim” diye konustu.

Hayat Hastanesi Bashekimi Dr. Fatih Özkul da, “Gece gündüz demeden hastalarin yaninda duran, sagliklarina kavusmasi için özenle takiplerini sürdüren hesirelerimizin, çalisma arkadaslarimizin haftasini kutluyorum. Hepimizin yegane görevi toplumun sagligini yükseltmek ve bireyin sagligini koruyarak insanlarin yasamlarina devam edebilmelerine vesile olmaktir. Burada hekimlikten sonra en eski saglik meslegi olan hemsirelere çok büyük bir sorumluluk düsüyor” dedi.

Gecenin sonunda pasta kesilirken, hemsireler müzik esliginde eglendi.
Kaynak: İHA