Gümüshane Kent Konseyi'nin Yeni Baskani Rüstem Demirag Oldu

Gümüshane Kent Konseyi’nin 4.genel kurulu yapildi. 3 adayin yaristigi seçimli genel kurulda genç aday Rüstem Demirag baskanliga seçildi.

Gümüshane Kent Konseyi'nin Yeni Baskani Rüstem Demirag Oldu
Belediye Baskanligi toplanti salonunda gerçeklestirilen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Belediye Baskan Yardimcisi Hakki Gündüz’ün açilis konusmasiyla baslayan genel kurulun divan baskanligini Kent Konseyi’nin son baskani Hasan Pir, üyeliklerini ise Arzu Ay ve Hüseyin Türkfiliz yapti.

Rüstem Demirag, Eyyüp Demirel ve Bekir Sitki Acet’in aday oldugu genel kurulda baskan adaylarinin selamlama konusmalarinin ardindan oylamaya geçildi. Birinci tur oylamada hiçbir aday salt çogunluk kadar oy alamayinca ikinci tur seçimlerinde Rüstem Demirag 62 oy alarak Kent Konseyi’nin yeni baskani olurken diger aday Bekir Sitki Acet 14 oy aldi.

Baskan seçiminin ardindan 14 yürütme kurulu üyesinin seçimine geçildi. Toplam 29 kisinin aday oldugu yürütme kurulu seçimi sonucunda Adem Varan, Abdulbaki Kara, Ali Dogan, Arzu Ay, Duygu Sena Kurt, Emir Osman Yilmaz, Hami Özçubukçu, Hamza Bayrak, Ibrahim Bektas, Leyla Bostanci, Mürsel Gergin, Tayyar Demirel, Temel Özen ve Yasar Köse seçildi.

2019 yilinda gerçeklestirilen mahalli idareler seçimleriyle yapilmasi gereken fakat çesitli nedenlerle bugüne kadar yapilamayan genel kurulun ardindan 2024 yilina kadar Kent Konseyi baskanligi görevine getirilen Rüstem Demirag, yaptigi konusmada kendisine güvenen herkese tesekkür etti.

Kent konseylerinin hiçbir çikar, menfaat ve kazanç gözetmeksizin, tamamen gönüllülük esasina dayali olarak sehrine ve vatandasina hizmet etme siariyla bir araya gelen fedakâr insanlarin olusturdugu yapilar oldugunu kaydeden Demirag, “Su anda burada bulunan herkes de bu niyet ile bir araya gelmis olan kisilerdir. Çok degerli vakitlerinizi harcayarak sehrimize ve kent konseyimize katki saglamak için, zahmet ederek ve fedakarlik göstererek buraya kadar gelip, genel kurula katildiginiz için sizlere sükranlarimi sunuyorum. Çalismalarimiza baslamak için hem sabirsizlaniyor hem de heyecanlaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA