GTB Baskanlari 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramini Kutladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla kutlama mesaj yayimladi.

GTB Baskanlari 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramini Kutladi
Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla kutlama mesaj yayimladi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan Samsun’da baslatilan sanli direnisin kurtulus mücadelesinin ilk adimini olusturdugunu kaydeden GTB Baskanlari, yayimladiklari mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayis 1919’da Bandirma vapuru ile Samsun’a çikarak isgal kuvvetlerine karsi baslattigi kurtulus mücadelesi, aziz milletimizin istiklal yolunda attigi ilk adim ve yaktigi ilk mesaledir. Tüm Anadolu’yu bastan asagi saran bu sonsuz hürriyet inanci milletimizin 7’den 70’e tek yürek olmasini ve bu ugurda sarsilmaz bir irade ortaya koymasini saglamistir. 19 Mayis 1919 ayni zamanda zulme boyun egmeyen, kaderini kimseye teslim etmeyen, asil bir milletin hürriyete ve demokrasiye uzanan kutlu yolculugunun da tarihi miladidir. Yolumuzu aydinlatan, kaderimizi degistiren, bu onurlu ve kararli durus, milli mücadele yillarinin tarihe altin harflerle naksedilen destansi zaferlerinin de ilham kaynagi olmustur. Kurtulus savasi sirasinda milletimizin gösterdigi birlikte yasama azmi, milli suur, ortak degerler ve amaçlar etrafinda kenetlenme iradesi, gösterilen emsalsiz fedakarliklar Türkiye Cumhuriyeti gibi essiz bir eserin kapilarinin ebediyen bizlere açilmasini saglamistir. Cumhuriyetimizim Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan gençlige armagan edilen bu emaneti korumak, yasatmak ve gelecege tasimak millet olarak hepimizin ortak sorumlulugudur. Güçlü bir gelecegin insasi yükselen yeni nesillerden geçmektedir. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizin en büyük zenginligi ve yegâne temel gücü gençlerimizdir. Gelecegimizin teminati gençlerimizi arastiran, üreten, sorgulayan, gelisime ve yeniklere açik, egitimli, milli ve manevi degerlerine saygili fertler olarak yetistirmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasini saglayacaktir. Kahraman ecdadimizin azim, inanç ve kararlilikla 103 yil önce Samsun’da yaktigi kurtulus mesalesi o dönemde istiklal mücadelemize isik tuttugu gibi simdide büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize yön vermekte. Bu hedeflerimize genç nesillerimizle birlikte kurutulus savasindaki yilmaz ruh ve inançla hep birlikte emin adimlarla yürüyecegiz. Bu vesileyle, bu özel ve anlamli günü gelecegimizin teminati gençlerimize armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehit ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimizi en içten dileklerimizle kutluyoruz" ifadelerine yer verdi
Kaynak: İHA