Galatasarayli Eski Yönetici Memleketine Yurt Yaptirdi

Galatasaray’in eski yöneticilerinden ve Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) eski genel sekreteri hayirsever is adami Necati Demirkol, memleketi Sanliurfa’da ninelerinin adina kiz yurdu ve kütüphane yaptirdi.

Galatasarayli Eski Yönetici Memleketine Yurt Yaptirdi
Galatasaray’in eski yöneticilerinden ve TJK eski genel sekreteri hayirsever is adami Necati Demirkol, memleketi Sanliurfa’da bir hizmet daha gerçeklestirdi. Daha önce birçok hayir isi gerçeklestiren Demirkol, bu defa kizlarin barinabilecegi yüksek ögrenim yurdu yaptirdi. Hayirsever is adaminin ninelerinin adina yaptirdigi Zübeyde Demirkol Yüksekögrenim Kiz Ögrenci Yurdu ile Emine Demirkol Kütüphanesinin açilisi Ipekyol Mahallesi’nde gerçeklestirildi.

Sanliurfa’da bir ilk olan yurdun açilisina Istanbul’dan gelen hayirsever is adami Necati Demirkol ile birlikte AK Parti MKYK Yedek Üyesi Vildan Polat, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti eski Milletvekili Yahya Akman, AK Parti Il Baskani Abdurrahman Kirikçi, Vali Vekili Yasin Akgül, Vali Yardimcisi Muhammed Üsame Soysal, ilçe belediye baskan vekilleri, kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.



Kuran-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Ilim Yayma Cemiyeti Sanliurfa Sube Baskani Cüneyd Yavuz, “Bizler ekip arkadaslarimizla beraber tadilat için gerekli bütçe çalismalarini yaptik ve çok ciddi masraflar gittigini fark ettik. Bir dönem çaresiz kaldigimizi da hissettik ama sag olsun bu tür durumlarda biz insanlara ulasirken bir hayirsever is adami, kendisi de su anda aramizda, bizi buldu. Tüm masraflari kendisi karsiladi. Kendisine tesekkür ediyoruz” dedi.

Açilis programinda konusan hayirsever is adami Necati Demirkol ise "Maddi katkidan çok burada mesakkat önemli. Böyle bir kurumun, ilim irfan yuvasinin kiymetli gençler yetistirmesi, gençlerin barinacagi yurtlar yapmasi, topluma faydali gençler yetistirmesi çok önemli. Hepinize çok tesekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte baskanimiz Cüneyd Yavuz’a, emegi geçen, en önemli vaktini veren, burada sorumluluklari alan herkese çok tesekkür ediyorum. Valimize de hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ilim Yayma Cemiyeti ve Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan hayirsever is adami Necati Demirkol’a plaket takdim edilmesinin ardindan yurdun açilisi dualar esliginde gerçeklestirildi.

Açilisin ardindan katilimcilar yurdu gezdi.

Açilisin ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan is adami Necati Demirkol, "Ilim Yayma Cemiyeti köklü bir kurum. 70 yili askim bir süredir hizmetleriyle, burslariyla, yurtlariyla faaliyet gösteriyor. Sanliurfa’da böyle bir ihtiyaç oldugu kanaatindeydik. Iki yil önce Sanliurfa’da bir kiz yurdu olmadigini ögrenince biz de bu hizmetin bir parçasi olmaya karar verdik. Allah’in ikramiyla, Ilim Yayma Cemiyetinin yöneticilerine de tesekkür ediyorum. Allah’a sükürler olsun ninelerimizin adina, hem Zübeyde Demirkol Kiz Ögrenci Yurdu hem de Emine Demirkol adina bir kütüphane yaptirdik. Çok mutluyuz. Böyle bir hayra vesile oldugumuz için Allah’a sükürler olsun. Insallah Allah daha iyilerini yapmayi nasip eder. Ninelerimizi sükranla, saygiyla aniyoruz. Onlar için ne yapsak azdir. Insallah buranin iyi bir yönetimi olur, iyi gençler yetisir, iyi kizlarimiz topluma kazandirilir. Ümidimiz bu yönde. Hayirli ugurlu olsun. Emegi geçenlere de tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sanliurfa’nin en önemli bölgelerinden birinde yer alan yurt 7 kattan olusuyor. Toplam 170 kiz ögrencinin barinabilecegi yurtta Emine Demirkol Kütüphanesinin yani sira modern odalar ile yemekhane, konferans salonu, dinlenme alani, etüt merkezi de bulunuyor.

Hayirsever is adaminin yaptirdigi yurdun Ilim Yayma Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösterecegi belirtildi.
Kaynak: İHA