Esini Öldüren Koca Açiklamasi 'Neden Bu Kadar Üzerime Geliyorlar'

ANTALYA –Antalya’da esini bogarak öldürdükten sonra kepçe ile gömen koca, bugün görülen durusmada üzerine çok gelindigini belirterek çocuklarinin kendisine ihtiyaci oldugunu söyledi.

Esini Öldüren Koca Açiklamasi 'Neden Bu Kadar Üzerime Geliyorlar'
Alanya 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen dördüncü durusmada müsteki anne Cemile Koçak, baba Avni Koçak ve taraf avukatlari hazir bulundu. Mesut Öztürk (29) tutuklu bulundugu Alanya L Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Savcilik mütalaasinda sanik Mesut Öztürk’ün ese karsi kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan haksiz tahrik uygulanmadan agirlastirilmis müebbet cezasi istedi. Olayda hayatini kaybeden Aslihan Öztürk’ün annesi Cemile Koçak, kizlarini öldüren Mesut Öztürk’ün en agir cezayi almasini talep etti.

“Neden bu kadar üstüme geliyorlar”

Mütalaaya karsi talebi sorulan sanik Mesut Öztürk mütalaayi kabul etmedigini belirterek, "Neden bu kadar üstüme geliyorlar. Benim 2 çocuguma kim bakacak. Bana ihtiyaçlari var" dedi.

Müsteki avukatlari ise sanigin daha önce iki defa darp etmekten dolayi hakkinda islem yapildigini belirtti.

Sanigin, maktulün ölürken idrar kaçirmasina yönelik tedbir almasi, esyalarini farkli yerlere atmasi, cep telefonunu benzin istasyonunda birakip gömmeye gitmesi ve bunu da kamera olmayan yerleri seçerek yapmasindan dolayi tasarlayarak ve canavarca hisle yaptigini savunan avukatlar, "Sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz. Ayrica takdir indirimi uygulanmamasini talep ediyoruz” ifadelerini kullandilar.

Sanik avukati ek süre istedi

Sanik avukati mütalaanin hukuka haykiri seklide verildigini savunarak, delillerin toplanmasi için mahkeme heyetinden ek süre istedi. Mahkeme heyeti, Sanik Mesut Öztürk’ün tutuklulugunun devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

Olayin geçmisi

20 Mayis 2021 tarihinde Esi Aslihan Öztürk’ten haber alamadigini belirten Mesut Öztürk kayip basvurusunda bulundu. Polis ekipleri yaptigi incelemelerde teknik ve fiziki takibe aldiklari esi Mesut Öztürk’ten süphe duyarak sorusturmayi derinlestirdi. Ekiplerin Konakli Mahallesi’ndeki yaptigi güvenlik kameralari incelemelerinde Mesut Öztürk’ün esini haliya sarili vaziyette araca tasidigi tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma Mesut Öztürk’ü yakalayarak gözaltina aldi. Karakola götürülen Öztürk ifadesinde suçunu itiraf ederek, esini gömdügünü söyledi.

Kaynak: İHA