Erzurum'da 16 Yildir Kayip Olan Sahsin Öldürüldügü Ortaya Çikti

Erzurum’da 2006 yilinda ortadan kaybolan sahsin öldürüldügü ortaya çikti. Cinayet Büro Amirligi bünyesinde kurulan özel ekip, 6 aylik titiz çalisma sonucu alacak verecek meselesi yüzünden iki arkadasi tarafindan öldürülen sahsin araziye gömüldügünü belirledi.

Erzurum'da 16 Yildir Kayip Olan Sahsin Öldürüldügü Ortaya Çikti
Erzurum’da 2006 yilinda kaybolan Recep Akpinar’i arama çalismalari 16 yil sonuçsuz kaldi. Erzurum Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi bünyesinde kurulan özel ekip, kayip sahisla ilgili dosyayi tekrar açarak, yaklasik 6 ay süren titiz bir çalisma yapti. Sorusturmada Recep Akpinar’in arkadasi Mehmet G. ve Necmi A., Akpinar’in kaybolmasiyla ilgili olabilecekleri degerlendirilerek Erzurum ve Aydin’da iki gün önce yakalanarak gözaltina alindi. Mehmet G. ve Necmi A.’nin Recep Akpinar ile kaybolmadan önce ve olay günü birlikte görüldükleri ve sik sik telefonla irtibat kurduklari belirlendi.

Akpinar’i öldürüp gömdüklerini itiraf ettiler

Mehmet G. ifadesinde, Recep Akpinar’i arkadasi Necmi A. ile birlikte öldürerek gömdüklerini ve gömdükleri yeri gösterebilecegini itiraf etti. Itirafin ardindan Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan Askale ilçesi Kop Dagi mevkiindeki arazide yapilan kazi çalismalarinda Recep Akpinar’a ait olabilecegi degerlendirilen bulgu ve delillere ulasildi. Olay Yeri Inceleme Sube Müdürlügü ekiplerince elde edilen bulgular incelenmek üzere Adli Tip Kurumuna gönderildi. Olayin diger süphelisi Necmi A. da olayi dogrular nitelikte ifade vererek, cinayeti itiraf etti.

Mehmet G. ve Necmi A. ifadelerinde, arkadaslari Recep Akpinar’i borçlarini ödeyemeyecek duruma geldikleri için öldürdüklerini söylediler. Ifadelerde adi geçen Necmi A.’nin kardesi Mitat A. da yakalanarak gözaltina alindi.

Mehmet G.’nin ise cinayetten sonra soyadini degistirerek, psikolojik tedavi gördügü belirtildi. Mehmet G., Necmi A. ve Mitat A., hazirlanan tahkikat evraki ile birlikte Erzurum Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi.

Olay

Erzurum’da 31 Agustos 2006 tarihinde Kevelciler Caddesi’ndeki isyerinden çikan Recep Akpinar (27) kayiplara karisti. Isyerinden çikarken kardesi Recai Akpinar’a “Sen eve git, ben geliyorum” diyen Recep Akpinar’dan bir daha haber alinamadi. Yaklasik dört ay önce Recep Akpinar’in SSK Il Müdürlügü’nde memur olarak çalisan Necmi A.’ya otomobilini satip karsiliginda 1 Eylül 2006 ödeme tarihli senet aldigi ve son olarak Necmi A. ile birlikteyken ortadan kayboldugu belirlendi. Necmi A.’nin 2006 yilinda bir ayi askin bir süre izinsiz olarak ise gitmedigi için is akdinin feshedildigi de tespit edildi.
Kaynak: İHA