Egirdir Gölü'nün Su Seviyesi Bir Haftada 6 Santimetre Yükseldi

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Egirdir Gölü’nde su kotunun bir hafta içerisinde 6 santimetre yükseldigi görüldü.

Egirdir Gölü'nün Su Seviyesi Bir Haftada 6 Santimetre Yükseldi
Egirdir Gölü’nün su kotu bugün itibariyle 915,57 metre olarak ölçümlendi. Geçen yilin ayni dönemiyle kiyaslandiginda ise Egirdir Gölü su kotunda 24 santimetrelik düsük oldugu tespit edildi.

Gölün su kotu, son olarak 9 Mayis tarihinde 915,51 metre olarak ölçümlenmisti. Egirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birligi (EKOBIR) tarafindan bugün Egirdir Limaninda yapilan ölçümlemede gölün su kotunun son ölçüm tarihinden bu yana 6 santimetre yükseldigi gözlemlendi. Geçen yilin ayni dönemiyle kiyaslandiginda ise Egirdir Gölü su kotunda 24 santimetrelik bir azalma görüldü.

Konu ile ilgili olarak açiklama yapan EKOBIR Müdürü Süleyman Can, “Geçen hafta yapilan ölçüme göre Egirdir Gölü su kotunda 6 santimetre yükselme gerçeklesmis. Geçen yil ayni tarihe göre 24 santimetre düsük seviyede seyrediyoruz. Hava durumuna göre bu hafta 3-4 gün yagis olacagi tahmin ediliyor. 8 santimetre daha yükselme durumu söz konusu. Yani 915,65 metrelerde yükselmeyi tamamlayacak gibi görünüyoruz. 2 Haziran 2021 tarihinde 915,76 metre imis. Bekledigimiz gibi olursa sezonu 11 santimetre eksi ile kapatacagimizi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA